Hovudside

Hvordan Plant en Newport Plum Tree

by Walther

Newport plomme er en av de mest hardføre av plommesorter, i stand til å vokse godt i hardførhet soner 4 til 10. Disse plommetrær også vokser godt i nesten alle godt drenert jord, så lenge de får rikelig med sol i løpet av dagen. Bladene er lyse lilla, noe som gjør dem et godt mottatt dekorativ tillegg til nesten enhver landskapet. Newport plommer trenger lite - om noen - gjødsel. Som alle plommer, de er relativt enkle å transplantere hvis du gjør det riktig, og ikke plante dem for dypt. Transplantere for dypt er den viktigste årsaken til Newport plomme transplantasjon svikt. Newport plommer er best transplantert på våren.

Bruksanvisning


•  Grav et hull for din Newport plomme som ikke er dypere enn roten-ball og omtrent dobbelt så bred som root-ball. Newport plommer som løs jord rundt roten-ball, slik at røttene til å spre seg fra treet. Velg en solrik beliggenhet, som Newport plommer som massevis av solen.

•  Plasser treet i hullet, gjør sikkert at toppen av roten-ball, akkurat der den møter stammen, er over jorda linje. Ikke plante treet så dypt at toppen av roten-ball (kjent som roten krage) er dekket med jord. Pakk jord forsiktig rundt røttene (holde roten krage over bakkenivå) og strø lett et par håndfuller av organisk gjødsel, noe som vil frigjøre nitrogen sakte ned i jorda.

•  Vann treet godt i utgangspunktet, sette minst 1-1 1/2 inches av vann rundt treet. Vann to ganger i uken etter det, holde bakken bare litt fuktig, men aldri soggy. Ikke la bakken for å tørke mellom hver vanning.

•  Mulch områdets under treet 1 cm dyp og 6 meter i diameter hele veien rundt treet for å redusere vanning behov og for å holde ugress borte fra treet. Hold mulch 10 inches bort fra selve stammen på treet. Mulching helt opp til stammen av treet kan frata røttene av for mye oksygen og kan drepe treet.

Tips og advarsler


  • Bare en liten skur med organisk gjødsel to ganger i året, en gang på våren og en gang i midten av sommeren, er nok for å befrukte din Newport plomme.