Hovudside

Hvordan Grow Arabidopsis thaliana

by Walther

Hvordan Grow Arabidopsis thaliana

For de fleste er Arabidopsis thaliana en enkel luke. For forskerne imidlertid anlegget --- vanligvis kjent som mouseear karse --- er et verdifullt verktøy for genetisk forskning. Den relativt lille genom av anlegget har blitt fullstendig kartlagt av forskere, noe som gjør det svært enkelt å identifisere mutasjoner og kjøre eksperimenter. I de fleste forsøkene, er Arabidopsis dyrkes innendørs, og svært spesifikke voksende instruksjoner må følges for å sikre riktig vekst.

Bruksanvisning


•  Opprett en jord blanding. Blend fire kuler av potting jord, tre kuler av vermikulitt og to kuler av perlite. Tilsett vann til grundig å fukte jorden.

•  Plasser Arabidopsis frø inn i en 0,1 prosent løsning av agarose løsning. Fordi Arabidopsis frø er så liten, anbefaler Dr. Hong Ma, professor i biologi ved Penn State University at du helle Arabidopsis frø på et vått papirhåndkle i stedet for en agarosegel. Omsorg vil være nødvendig for å unngå å helle altfor mange frø.

•  Bruk av en pipette for å overføre frøene fra agarosen til jord. Hvis du velger å bruke tørkepapir metoden, plassere Arabidopsis frø på toppen av jord blanding med pinsett eller en våt tannpirker (fuktigheten vil gjøre frøene holder seg til tann pick). Du trenger ikke å begrave frøene i jorda. Prøv å holde frøene minst 1/2-tommers bort fra hverandre. Du kan spre dem ut videre etter spiring om nødvendig.

•  Legg plastfolie over skuffen. Noen frø vil kreve kald sjokkerende for å spire. For å gjøre dette, bør du oppbevare dem ved 4 grader Celsius (39,2 grader Fahrenheit) i minst tre dager (fem på syv optimal).

•  Plasser skuffen ved romtemperatur under normal lys. Sørg for at dekselet på brettet i to til tre dager. Etter den tid, sjekk for spiring og slipper noen fuktighet ved å åpne plastfolie en gang om dagen.

•  Ta av dekselet fem dager etter spiring og vann annenhver dag.

Tips og advarsler


  • Jorda blandingen kan være støvete. En sikkerhetsmaske kan vise seg nyttig.
  • Ikke over vanne plantene.