Hovudside

Fast-Growing Hickory Trees

by Walther

Fast-Growing Hickory Trees

Trær i slekten "Carya" - Gresk for "nøtt" - ofte er kjent som hickory trær. Disse massive, viltvoksende, er ofte alderen mutter trær kategorisert i 17 til 19 arter. Hver art vokser på sitt eget tempo og har individuelle frukt, nøtter og andre attributter, for eksempel teksturert bark. Klassiske hickory trær - shellbark, mockernut eller bitternut - er saktevoksende; andre hickory arter, som noen kirsebærtrær, popler, eik og bøk trær, er raskere dyrkere. Hickory arter kan leve så lenge som 500 år, men det tar lang tid for plantene å spire og trærne til å strekke oppover.

Vann Hickory


Vannet hickory, også kalt bitter pecan eller sump hickory, er en raskt voksende treet. Dens vitenskapelige navn, "Carya aquatica," betyr "valnøtt vokser i vann." Vann hickory trær regenerere i sumper og våtmarker der de har konstant fuktighet og fuktighet. På 50 år, varierer treets høyde mellom 65 og 95 meter høy. Vann hickories vokser naturlig i Atlanterhavet og Gulf kystsletter fra sørøstlige Virginia til det sørlige Florida, østlige Texas, Mississippi-dalen, og sørlige Illinois. Trærne også dyrkes som skyggen trær og brensel. Folk bruker vann hickory bark for grilling, fordi det gir kjøttet en nøtteaktig smak.

Hardy Pecan


Den hardføre pecan vokser raskt og gir med en rikelig nutty avling. det er en av de raskest voksende hickory trær. Den trives i et klima med lange varme somre, mye sol hele året og fuktig jord. Treet kan bli opptil 100 meter høy, med en 70-fots utover spre seg. Fordi hickory trær nå slike store høyder, det tar dem en stund å få det; hardfør pecan produserer sin første avling av nøtter i 12 til 15 år.

Black Cherry


Svart kirsebærtrær, en hickory arter, er raske dyrkere. I åpne felt eller hager med sol, kan sorte kirsebær trær vokser med en hastighet 4 til 5 meter per år. Spirene kan overleve i skyggen av andre trær, men vil ikke vokse så raskt. Når basking i solen, sorte kirsebær trærne nå sapling og pol (unge tre etapper) raskere enn nærliggende trær. De vokser i de fleste jordtyper unntatt de som er dårlig drenert, våtmark, eller ekstremt tørr. Sorte kirsebær trær vokse gjennom Georgia, fra kystområdene i sørøst til tørrere områder. Mørk rød frukt er lett å plukke ut de med brede, blomstrete grener.