Hovudside

De Typer og bruker av brannslukkere

by Walther

Brannslukkere er en viktig del av utstyret som bør være lett tilgjengelig i alle hjem. Dessverre er dette altfor ofte ikke tilfelle. Det er mange boliger som ikke har et apparat. Et brannslukningsapparat kan gi de riktige midler for å sette ut en liten brann raskt. Det er nå fem typer brannslukkere. De er vurdert til å slukke branner som har startet fra ulike kilder. Boliger er utsatt for branner fra mange kilder. Et brannslukningsapparat kan bidra til å stoppe en brann fra å ødelegge ditt hjem.

Type A


Type A brannslukkere er designet for å slukke branner som har startet fra husholdningsartikler som er laget av materialer som vil raskt antennes. Disse materialene omfatter papirprodukter og møbler laget av tre. Type A brannslukningsapparat inneholder vann. Tallet på beholderen representerer hvor mye vann det inneholder. Hvis det er en nr 1, vil apparat har litt mer enn en liter vann. Jo høyere tall, jo mer vann den inneholder. Bokstaven A står for aske. En brann som brenner fra husholdningsartikler vil forlate aske.

Type B


Type B brannslokkingsapparater brukes til å slukke branner som har startet fra svært brennbare væsker. Disse væskene inkluderer alle typer lakk eller olje-basert maling, tynner og lakk tynner, oljer og bensin. Ifølge Phoenix Fire Department, bokstaven B representerer et fat. De fleste av disse kjemikaliene transporteres i en tønnelignende beholder. Tallet på apparat representerer hvor mange kvadratmeter det vil dekke. En 3 vil representere tre kvadratmeter, som ikke er et veldig stort område. En større brann kan ikke bli slukket med denne apparat.

Type C


Type C brannslukningsapparater brukes til å slukke branner som har startet fra en elektrisk kilde. Kilden kan være fra apparater, belysning eller elektriske systemet. Dette apparat bruker karbondioksid å slukke brannen. Karbondioksid vil i utgangspunktet fjerne oksygen fra luften omkring brannen. Oksygen vil holde en brann som brenner. Karbondioksid er også brukt i noen Type B apparater.

Skriver D


Type D apparater brukes til å slukke branner på metaller som er i stand til å brenne. Disse typer metaller finnes i industrien bare. Dette apparat bruker et tørt pulver å slukke brannen. Du vil neppe noen gang har behov for denne typen brannslukningsapparat med mindre du jobber med titan, natrium eller magnesium.

Type K


Mange har ikke hørt om den type K brannslukningsapparat. Dette apparat kan finnes i store kjøkken. Mange restauranter bruker store frityrgryter fulle av matoljer til dyp fry mat. Den typiske Type B apparat ville ikke være tilstrekkelig til å sette ut et fett brann av denne størrelsen.

Flerbruk Apparater


Brannslokkere også er tilgjengelig for mer enn én type brann. Du kan kjøpe apparater som er vurdert Type AB, ABC eller BC. Disse apparater er egnet for alle branner i hjemmet, og er det beste å ha. Flerbruksapparat bruker et pulver til å slokke brannen.