Hovudside

Hvordan Grow Frukt og grønnsaker innendørs i containere

by Walther

Hvordan Grow Frukt og grønnsaker innendørs i containere

For ville være gartnere uten et verksted, terrasse eller balkong, er innendørs beholder hage det eneste alternativet. Texas A & M University sikrer slike gartnere som nesten kan alle grønnsaker som kan dyrkes i hjemmet hagen også foregå innendørs. Frukt er litt mer utfordrende, siden de krever ofte mer sollys; Men dverg sitrustrær - lime, sitron, grapefrukt og appelsin - gjøre gode potteplanter i noen klima og er produktive produsentene.

Bruksanvisning


Grønnsaker


•  Velg beholdere som er minst 2 meter dyp for de fleste grønnsaker og større, 5-gallon beholdere, for tomater, paprika og aubergine. Beholdere kan være nesten hva som helst: butikk-kjøpte planters, plast søppeldunker, leire potter eller halvert whiskytønner. De fleste grønnsaker trenger minst 18 til 24 inches av jorddybde for å trives. Hvis beholderen har ingen dreneringshull, bore dem i sidene, ca ¼ å? Tommer fra bunnen.

•  Sørg for tilstrekkelig drenering ved å plassere potten skår eller 1 til 2 inches av grus på bunnen av hver container og sette jord på toppen av det.

•  Finn containere i den mest solrike innendørs plass i ditt hjem. Fruiting planter krever mest sollys, mens grønne greener tåler mer skygge. Mens planter dyrkes utendørs krever seks til åtte timer med sollys, innendørs planter krever åtte til 12 timer med lys. Hvis du ikke har et vindu solrik nok til å støtte plantene du ønsker å vokse, forsyning ekstra sollys med vokse lys, hengt på en justerbar kjeden, som er 6 til 8 inches fra toppen av plantene dine.

•  Lag en næringsrik jord med en ratio av fire deler jord til en del kompost. Hvis du ikke har noen kompost eller ikke føler for å kjøpe noe, fylle bunnen av dine beholdere med strimlet avis og organisk avfall, som for eksempel banan skreller, eple skinn og eggeskall og sette jord på toppen av det.

•  Lag en gjødsel basen løsning ved å blande to kopper 10-20-10, 12-24-12 eller 8-16-8 gjødsel i en gallon av varmt vann og deretter blande 2 ss. av basisløsningen i en liter vann. Mate denne løsningen på dine frøplanter eller planter hver gang du vanne dem og la bygget opp næringsstoffer lekke ut av jorda en gang i uken ved vanning med vann fra springen til det kommer vann ut dreneringshull.

Frukt


•  Velg dverg varianter av sitrustrær som ikke krever mye varme. Noen valg er spraglete rosa sitroner, Trovita appelsiner, kaffir lime og Oro Blanco grapefrukt, søteste av de hvite grapefrukt.

•  Grow sitrustrær overalt innendørs der temperaturen holder seg mellom 55 og 85 grader Fahrenheit. Unngå å plassere trærne i nærheten oppvarming kanaler eller i trekkfulle områder.

•  Sørg for tilstrekkelig fuktighet og drenering. I motsetning grønnsaker bør sitrustrær har grus i bunnen av sine potter; i stedet, plassere pottene på en pebble skuff eller en skål slik at luft og vannføring. I vinter, tåke bladene med vann eller kjøre en luftfukter nær plantene.

•  Vann trær med ¼ til ½ liter vann hver fem til syv dager.

•  Bruk en fuktighetsmåler for å sjekke fuktigheten i jorda nær plantenes røtter. Gi ekstra vann hvis jord rundt røttene er tørr.