Hovudside

Slik Care for en Ahasverus Plant

by Walther

Slik Care for en Ahasverus Plant

Også kalt tommers plante, vandrende jøde (Tradescantia Zebrina) er en snikende eviggrønn plante dyrkes for sine fargerike, stripete blader, som kommer i nyanser av lilla, grønn og hvit. Den vokser utendørs i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 11 eller du kan vokse det som en potteplante. Etablert Ahasverus planter krever minimalt med stell og vil trives til tross for omsorgssvikt. Mest mulig nytte av rutinemessig vedlikehold gjennom hele året slik at de ser sitt beste.

Vanning og Fuktighet


Jord fuktighet og fuktighet både i stor grad bidra til den langsiktige helse og vitalitet av Ahasverus planter. Tørre forhold ofte resultere i gule, misfargede blader, mens våt jord kan bidra til rot råtne og sykdom. Vann Ahasverus planter regelmessig fra midspring til midten av høsten, slik at jorda tørke helt ut på overflaten. I vinter kuttet, tilbake vann med en halv slik at toppen en tomme av jorden tørker ut. Vann puttet Ahasverus planter inntil overflødig vann dribbles fra potten er dreneringshull og hage-dyrket planter til en dybde på 1 tomme. Alltid velge beholdere som har dreneringshull for dette anlegget. Lav luftfuktighet fører ofte Ahasverus planter til å utvikle skarpe kanter på bladene, men du kan spritz dem med filtrert vann hver noen dager året rundt for å øke luftfuktigheten.

Gjødsel Krav


Til tross for kraftig vekst, trenger Ahasverus plantene ikke trenger mye gjødsel. De krever ikke mer enn ett program av gjødsel per måned i løpet av vekstsesongen, og du kan komme unna med ett program hver måned hvis de vokser i skygge. Oppløse 1/2 teskje av generell bruk, 15-15-15 ratio gjødsel i en gallon av rent vann. Erstatte en vanning hver fire til seks uker med løsningen. Slutte å mate på sensommeren slik at vandrende jøde anlegget å gå inn dvalen, deretter gjenoppta søknader om våren når ny vekst begynner å dukke opp. Gjødsel er sjelden nødvendig for Ahasverus planter i en hage med mindre jord er sand eller porøs. Hvis planten ser ut til å ha mangel på næringsstoffer, bruke samme gjødsel løsning og frekvens som du ville gjort for container-dyrket planter.

Beskjæring og Grooming


Ahasverus plantene utvikler ofte spinkel, skjemmende vekst som de gamle. Selv unge planter kan ha en hengslete utseende som er forbedret med lett beskjæring. Klipp av scraggly, svake stilker eller de med misfargede blader når du ser dem. Fjerne dem på basen og kast dem. Ahasverus planter nytte knipe tilbake for å oppmuntre forgrening. Beskjære tilbake hele anlegget med en fjerdedel når stilkene nå 6-8 inches lang. De brukte blomstene bør også fjernes for å omdirigere plantens energi bort fra frøproduksjon. Beskjæring bør gjøres med saks som har blitt dynket i fem minutter i ufortynnet husholdningsdesinfeksjonsmiddel og skylles grundig.

Kontrollerende Skadedyr og sykdom


Pest problemer er sjeldne i Ahasverus planter, selv om de til tider kan bli plaget av bladlus. Bladlus alene forårsake nesten ingen skade, men de kan overføre potensielt skadelige virus, så det er viktig å bli kvitt dem så snart du oppdager dem. Behandle bladlus ved å sprøyte dem med en fosfatfritt såpeoppløsning. Løs opp 1 teskje av såpe i en liter vann. Påfør løsningen ukentlig ved hjelp av en sprayflaske, mette området der du ser bladlus. For å unngå skade på bladene, skyll av såpe løsning noen timer etter hver behandling. Gjenta behandlinger inntil bladlus er borte.

Overvintrende tips


I varme, subtropiske områder, kan Ahasverus planter dyrkes utendørs året rundt. I kjøligere klima, de trenger litt ekstra hjelp for å overleve kulden. Ta med potte Ahasverus planter innendørs før den første frosten og plassere dem i nærheten av et vindu med sørlige, vestlige eller østlige eksponering. Hage-vokst Ahasverus planter dra nytte av en 2- til 3-tommers-tykke lag av lett mulch under den kaldeste delen av året og regelmessig vanning på netter når frost er spådd. I slutten av vinteren, kan frost kysset plantene ser grov, men de vil snart komme når temperaturen stiger.