Hovudside

Liste over Hage Urter som Krev Kalsium

by Walther

Liste over Hage Urter som Krev Kalsium

Kalsiumkarbonat, også referert til som kalk eller kritt jord, er basisk av natur. Planter dyrket i kalkstein pleier ikke å produsere frodig og rikt løvverk, men urter utvikle både bedre smak og duft i et alkalisk miljø. Middelhavet urter, spesielt, er hjemme i infertile, steinete jord og på kalkholdig avsatser.

Korte Kulinariske urter


Så flinke er timian, merian, salat Burnet og oregano på vokser i steinete, alkalisk jord at de faktisk vil forlate hage senger på egen hånd og begynner å vokse i grusveier. Vurdere mulching disse urter med et lag av porøs klut dekket med små steiner, eller ert grus. Foruten å gi hagen en Middelhavet utseende, steinene varme jorda om våren og sommeren, og bidra til å holde røtter beskyttet i områder med harde vintre.

Tall Kulinariske urter


Bay, rosmarin, salvie og fennikel er også alkaliske elskere. I områder hvor bay og rosmarin må potte opp og brakt innendørs for vinteren, litt hagebruk lime blandes inn i jorda fordeler farge og vekst. Fennikel, spesielt bronse variasjon, trives i et solrikt sted rik på kalsium. Sage foretrekker vind ly, så plante den ved siden av en stor stein. Lilla og spraglete vismenn er ikke fullt så hardfør som standard sølv type.

Urter for små Hedges


Små hekker rundt en hage seng, eller langs en sti, kan lages med vinter salt, lavendel, isop og Santolina, som de egner seg lett til beskjæring og forming. Duften fra disse urtene vil belønne alle som børster mot dem i forbifarten. Den grå-blå av Santolina og lavendel planter legger visuell interesse, mens blomster av isop og vinter salt er en favoritt med bier og andre pollinatorer.

Urter for Tea


Merian, rosmarin, salvie og fennikel er ofte blandet inn urtete, men så er også kamille, kattemynte og sikori. De tre sistnevnte har en tendens til å være invasiv og slankere i karakter, så plante dem bortsett fra vanlige hage urter i store beholdere eller i et avfallsområde der ingenting annet vokser godt. Stress fra mindre enn perfekt grunnforhold bidrar konsentrere eteriske oljer, noe som resulterer i mer intense medisinske og smaksegenskaper.