Hovudside

Hvordan Lay Gjødsel

by Walther

Landbruks gjødsel er en rik kilde til næringsstoffer for jord. Gjødsel er en organisk ressurs som gjør det mulig å befrukte din hage eller beite med et materiale som er veldig tilgjengelig. Lå gjødsel på et beite eller bland det inn i vegetabilske og blomsterhager. Bruke gjødsel fra herbivore dyr som kyr, sauer og hester for de beste resultatene.

Bruksanvisning


•  Legg i gjødsel i en spreder, og legg den på en 1/4-tommers tykkelse over beite. Påfør når gjødselen har dekomponeres i jorden - tre eller fire ganger i året.

•  Bland 1-2 bushels hest gjødsel per 100 kvadratmeter i hagejord i høst etter at hagen har blitt høstet eller om våren før hagen har blitt plantet. Dette forhold virker ut til 1/4 til 1/3 av en tomme på overflaten. Grave gjødsla inn for hånd eller bruke en rototiller. Hestemøkk er best brukt etter at det har brutt ned, men grønngjødsling kan legges i høst fordi det vil brytes ned over vinteren.

•  Påfør sauer, fjærfe, og feedlot gjødsel i forholdet en 1/2 tommers per 100 kvadratmeter. Arbeid det inn i jorda i slutten av høsten eller tidlig på våren. Denne gjødselen har mer konsentrerte næringsstoffer og vil ikke trenger å bli brukt så ofte. Gjøre en jord test i høst for å se om du trenger ekstra gjødsel. Feedlot husdyrgjødsel kan ha en høy konsentrasjon av salt, så ikke bruk det utelukkende eller salt vil bygge opp i jorda.