Hovudside

Når å beskjære & feed Navel Orange Trees

by Walther

Når å beskjære & feed Navel Orange Trees

Forsvarlig behandling av navle appelsintrær vil sikre mange års fruktproduksjon. Noen enkle trinn på rett tid av livet av treet hjelper dyrkeren oppnå en god avling.

Beskjæring


Navle appelsintrær er podet på en kraftig rotstokk som er nematode sykdom motstandsdyktig. Noen ganger kan en trunk vil dukke opp fra rotstokken, konkurrerer med podet del for næringsstoffer, og er best beskjæres av. Det er identifisert av en stilk som kommer fra undersiden av graft skjøten, som er tykkere parti av stilken ved eller i nærheten av bakkenivå og noen ganger har torner. Avskåret bruker beskjæringssakser så snart det dukker opp.

Døde kvister


Noen ganger vil kvister og korte grener dø på navlen appelsintre. Disse er identifisert av nakne kvister som ikke har noen blader. Klippe dem av ved hjelp av beskjæringssakser.

Gjødsling


Påfør en kopp gjødsel etter planting når tegn på nye blader er til stede. Fortsette denne praksisen hver måned mellom februar og oktober. Andreårs trær krever to kopper per måned. Tre år trær krever fire kopper per måned. Påfør gjødsel 1 til 2 meter fra stammen og bland den inn i omkringliggende jord. Vann i godt på søknadstidspunktet.