Hovudside

Informasjon om Banana Leaves

by Walther

Informasjon om Banana Leaves

Banan anlegg (slekten Musa) er en liten fruktbærende tre urfolk til de varme, fuktige jungelen i sørøst Asia. Dette treet er best kjent for å produsere klynger av svært næringsrik frukt. De store, læraktige grønne blader også har en rekke nyttige egenskaper.

Historisk medisinsk bruk


Ifølge Margaret Joan Roberts i hennes bok "Spiselige & Medisinske Flowers," bananblader ble brukt i oldtidens Egypt å kle sår. Roberts forteller at frukten av banan ble most og brukes på utslett og infiserte riper, blir deretter dekket av varmet banan blader for å skape en helbredende grøtomslag.

Culinary Bruk


Bananblader er også brukt i matlaging rundt om i verden. I Burma, stammer de hakkede av banan blad låne en subtil smak til visse curried supper. I sørøst-Asia, er bananblader ofte brukt i stedet for plater, samt å pakke matvarer som fisk og ris før damping. Meksikansk mat gjør bruk av bananblader å vikle tamales, samt sjømat og fjærkre retter. Filippinsk matlaging inneholder også mange banan-blad innpakket oppskrifter, hvorav flere er tilberedt over åpen ild.

Folklore og symbolikk


I Nord-India, hvor banan treet er forbundet med gudinnen Nanda Devi, er premature barn plassert på bananblader, angivelig for å dra nytte av deres vitaliserende egenskaper. Tilsvarende, i Vest-Afrika, er bananblader tenkt å tilsvare kreftene fruktbarhet og virilitet.