Hovudside

Vegetabilsk Hage i Planters

by Walther

Vegetabilsk Hage i Planters

Vegetabilsk hagearbeid i plantasjeeiere er ikke ny. De hengende hager i Babylon (circa 600 f.Kr.) var, i hovedsak, en stor container hage: gigantiske plater av stein eller tegl, fylt med jord og støtte planter som ikke kunne vokse i den stedlige masser. Dagens hus kanskje hagen på en mindre skala, men vegetabilsk hagearbeid i plantasjeeiere har vokst stadig mer populært som det lar leilighet beboerne eller eieren av leiligheten uten en yard av sine egne for å nyte fruktene av sitt arbeid. Alt han trenger er tilgang til en solrik terrasse eller balkong.

Beliggenhet


Beliggenheten tilsier hva grønnsaker et hus kan plante. Bladgrønnsaker som salat, spinat og bladbete trenger minst fem timer med sollys om dagen. Fruktbærere som tomater, aubergine og paprika kreve mer. Seks timer er god, mens åtte ville være enda bedre. Før du fyller planters, må gartneren bestemme hvor hennes grønnsaker vil få mest sol og planlegge deretter.

Plukke en Planter


Grønnsaker i planters trenger plass til å puste. For å vokse salat for salat, trenger en gartner en planter på minst 8 inches dyp og 6 inches bredt, råder Larry Bass i et nyhetsbrev fra North Carolina Cooperative Extension Service. En blomsterkasse med en blanding av salat, spinat og arugula kan fungere godt. En gartner voksende tomater og paprika for saus eller salsa trenger å tenke litt større, ved hjelp av minst en 5-gallon potten, fortrinnsvis en som er dypt for å imøtekomme plantens røtter. En whisky fat gir nok plass for en bush-type squash eller agurk. For en mer kreativ alternativ, bruker du en gammel trillebår, med hull boret for drenering i bunnen, for å opprettholde nok planter for en mini-uteplass.

Jord


En grønnsak er ikke bedre enn den jorden den vokser i. Høy kvalitet jord-mindre potting mix i dine vegetabilske planters gir enklere og bedre resultater enn vanlig hage skitt. Uendret hagejord i vegetabilske planters vil ikke renne effektivt og kan inneholde jord-borne sykdommer som ville snus ut anbuds frøplanter. Gartner som bruker hagejord - i et stort utendørs vegetabilsk planter, for eksempel - bør legge rikelig med kompost og annet organisk materiale til skitt.

Plukke plantene dine


Plassen er begrenset, selv i de største vegetabilsk planter. Velge vegetabilske varianter som oppfører seg bra i containere. Alle varianter av greener, som salat, spinat, sennep, arugula, vil fungere godt. Plukk tomat og pepper sortar designet for å leve i opprør. Jalapeno M er en god varm pepper valg, og Tumbling Tom er en god tomat variasjon for en hengende kurv. Early Girl vil vokse godt og produserer standard størrelse tomater i en stor planter. "Bush" varianter av squash, sommer squash og agurk trives i planters.

Gjødsel


Før du kan spise grønnsaker, må du mate dem. Mange gartnere finne vannløselige gjødsel den enkleste å bruke. Bland i henhold til produsentens anvisninger og bruke hver to eller tre uker (hastigheten anbefalt av West Virginia University Extension). Eller innlemme granulert gjødsel i forholdet anbefalt av produsenten, og vanne vegetabilsk planter godt før planting.

Vann er enda viktigere enn mat. Grønnsaker i planters tørke ut mye raskere enn de i bakken. Sjekk planters daglig: Stikk en finger i jorda minst en tomme. Grønnsaker i planters kanskje trenger vanning to ganger om dagen på varme, vindfulle dager.