Hovudside

Slik Care for en Florist er Hortensia

by Walther

Slik Care for en Florist er Hortensia

Blomsterhandler er hortensia, eller franske hortensia, trives som en innendørs potteplante siden de ikke tåler kulde. Plantene blir holdt som permanente potteplanter i områder som opplever frost eller transplantert utendørs for å vokse videre som hageplanter på steder som ikke har noen vinter frysing. Florist er hortensia forbli i blomst i opptil åtte uker om våren eller tidlig sommer. De krever riktig stell og oppmerksomhet etter at de er ferdig med blomstringen dersom anlegget er å blomstre igjen neste år.

Bruksanvisning


•  Finn hortensia i nærheten av en sørvendt vindu hvor det mottar hele dagen sollys, men ikke direkte lys. Direkte sollys kan svi blomstene og redusere levetiden på blomster.

•  Vann planten når den øverste halvdelen-tommers av jord føles tørr. Tømme vann som renner inn i dryppskålen under potten etter hver vanning. Sjekk jorda daglig, som hortensia ikke tåler korte perioder med tørrhet.

•  Skjær av de brukte blomster stilker når alle kronbladene har visnet. Fjerne gamle blomster hindrer frøproduksjon og lar hortensia til å bruke sin energi for sunn rot og løvverk utvikling i stedet for frø formasjon.

•  Gjødsle hortensia hver uke med en vannløselig gjødsel formulert for blomstring potteplanter. Påfør gjødsel til halv månedspris oppført på pakken.

•  Flytt potte hortensia til et mørkt sted med en temperatur mellom 35 og 40 grader F i begynnelsen av november. Fjern og kast bladene når den dør tilbake naturlig. Ikke vann eller gjødsle hortensia i denne sovende periode.

•  Ta med hortensia tilbake i et sterkt opplyst plassering og gjenoppta vanning omtrent seks uker etter at bladene døde tilbake. Gjenoppta vanning umiddelbart og gjenoppta befruktning når planten begynner å produsere ny løvverk.

Tips og advarsler


  • Hvis du foretrekker å vokse hortensia som en hageplante, transplantere det til en beskyttet seng i delvis sol med godt drenert jord etter at blomstene visne. Dekk planten med mulch for å beskytte det hver høst. En hard frost kan drepe hortensia.