Hovudside

Jade planter med gule blader

by Walther

Jade planter med gule blader

Jade plante eller penger anlegg (Crassula ovata) er en hardfør, lite vedlikehold saftig som antas å bringe god finansiell formue til hjemmene der det er dyrket. Jade planter har små, runde blader og tykk, kjøtt stammer som gjør dem ser ut som bonsaitrær. Gule blader på en jade planten er ofter et tegn på at den mottar for mye vann eller ikke nok lys. Noen kjemikalier og insektmidler kan også forårsake blad gulning.

Lysintensitet


Jade planter krever sterkt lys og trives i direkte solskinn. Hvis de får lave nivåer av lys, deres nederste bladene ofte blir gule og frafalt. Flytt en jade plante med gulning nederste bladene til den lyseste tilgjengelig sted i hjemmet. Jade planter som bare har blomstret er sårbare for blad fall hvis de ikke blir holdt i et lyspunkt.

Vanning


Jade planter er sukkulenter og i stand til å overleve lange perioder med tørke. Når de er under-vannet i lange perioder, sine gamle bladene vil gul, deretter skrumpe før den falt av. For mye vann kan forårsake stilk og rot råtne i jade planter og med drepe hele anlegget. Når alle bladene på din jade anlegget begynne å gul eller deler av anlegget er myk, stoppe vanning det helt og sjekk for å se om det er jord er vann-logget. Vann jade planter bare etter toppen centimeter av sin kompost har tørket helt ut. Redusere vanning om vinteren, med formål å holde jorda knapt fuktig.

Gjødsling


Jade planter krever regelmessig fôring i de varmere månedene av året. Befrukte dem med en flytende potteplante gjødsel en gang i måneden i løpet av sommeren. Når en plante eldre bladene er å snu gule og faller fra, kan det være et tegn på at det krever gjødsel.

Kjemikalier


Noen insektmidler og insektdrepende såper vil føre til en jade plantens blader å gulne. Unngå sprøyting din jade plante med noen husholdningskjemikalier og aldri bruke blad skinne på en jade plante, som det vil drepe noen forlater den kommer i kontakt med.

Andre årsaker


Jade planter blader med gule fargeflekker eller flekker er trolig infisert med edderkopp midd eller skala insekter. Berøre skala insekter med en pensel eller bomullsdott dyppet i isopropanol. Behandle edderkopp midd av soaking din jade plantens blader med vann. Flytt jade planter tilbake fra vinduer i løpet av sommeren for å hindre bladene berøre glasset fra glohet.