Hovudside

Den Negl Olives

by Walther

Den Negl Olives

Når to produktive deler av to forskjellige oliventrær koble på en bestemt måte, vil de pode sammen. Oliven pode fokuserer vanligvis på å feste en fruiting stammer til en sunn gren på et nytt tre. Pode krever ødeleggende både vert og podet plante. Men det punktet hvor de to anleggene møtes - kjent som en union - helbreder slutt. Oliven pode teknikker ta litt tid å mestre.

Årsaker


I sin bok "Oliven," Ioannis Nikolaos Therios antyder flere grunner til at gartnere pode oliventrær. Den første er at noen oliven arter ikke vil vokse fra borekaks, noe som gjør det vanskelig å starte et nytt tre eller olivenlund med samme utvalg. Pode hjelper også på dårlige grunnforhold fordi du kan bruke en oliven utvalg som tåler forholdene og pode en mer delikat arter til rotstokken. Når et oliventre er skadet, kan en teknikk kjent som bro pode helbrede den ferske såret. Oliven pode gjør også at bøndene kan legge til pollinering planter til et skogholt.

Teknikker


Oliven pode teknikker inkluderer kile pode, chip spirende og bark pode. Den mest egnede metode avhenger av arten og størrelsen av den podede stammen. En populær oliven pode som beskrives på ABC Australia nettstedet inkluderer bruk en ætling - en liten stilk kutt fra din valgte oliventre og trimmet i en vinkel. Ved å kutte en liten stripe fra bagasjerommet på lager treet, vil Scion skli under treet bark. Over tid vil sap hjelpe bli med disse to stykker. Frem til da vil tape eller pode voks holde Scion på plass.

Vilkår


Pode oliven altfor tidlig i vekstsesongen eller under en periode med kaldt vær og foreningen kan mislykkes. De voksende planteceller må være i vekst scenen for å koble til. Ved hvilende tilstand, slik som i løpet av vinteren, cellene vokser ikke. Sommer pode passer mest oliventrær. Pode krever også vann. Dyrkere vil holde jorda rundt treet fuktig og bruke spray misters å legge fuktighet rundt pode punktet selv.

Betraktninger


Knytte en plastpose rundt pode union i tre dager bidrar til å holde området fuktig og øke sjansene for en vellykket pode. Utilstrekkelig fuktighet er bare en av flere grunner til at pode ikke kan fungere; det er en ganske komplisert prosedyre. Faktisk tar pode lengre og krever mer ferdigheter enn å bruke stiklinger. Disse faktorene gjør det en relativt kostbar tilnærming for olivenlund dyrkere.