Hovudside

Hva er en to-et brannslukningsapparat?

by Walther

Hva er en to-et brannslukningsapparat?

Etikettene på brannslukningsapparater skille typer branner de kan brukes på og viser hvor mye slukkemiddel inneholdt. Branner er gitt ulike kategorier fordi noen slukningsmidler vil bare slukke visse typer brann. Hvis du velger brannslukkere i ditt hjem eller bedrift, bør du være kjent med ulike typer brannslukningsapparat og vet hvordan du bruker en apparat trygt. Lær hvordan du bruker apparater før det oppstår en brann, slik at du kan håndtere situasjonen på en sikker måte.

2-A brannslukkere


Antallet kode på apparater representerer hvor mye vann som slukkemiddel er ekvivalent med. Hvert nummer enhet av denne koden representerer 1,25 liter vann; derfor en kode av to på en apparat representerer brannslokningsmiddel som tilsvarer 2,5 liter vann. Den alfabetiske kode på apparater indikerer kategori av brann de kan brukes på. Kategori A branner er brennbare materialer branner.

Kategori A Branner


Kategori A, eller brennbare materialer, branner bestå av brann i papir, tre, tekstiler, gummi eller visse typer plast. Disse brannene har lav forbrenningstemperaturer, slik at de brenner lett og raskt. En kategori Et brannslukningsapparat er vanligvis sølv i fargen og holder vann under ekstremt press.

Risiko for kategori A brannslukkere


Vannbaserte brannslukningsapparater er nyttige for brennbare materialer branner, men de bør aldri brukes på elektriske branner eller hot-oljebranner, for eksempel i en frityrkoker. Det er ekstremt farlig å bruke vann på elektriske branner, som du risikerer elektrisk støt. Ved hjelp av vannslukkemidler på frityrkoker vil gjøre brannen spredte raskere, på grunn av den ekstremt høye temperaturer på brennende olje.

Brannslukker Kategorier


Brannslokkere merket B er passende for brannfarlige væsker branner, for eksempel brennende oljer, maling eller bensin. B typen apparater inneholder karbondioksid. Kategori C brannslukningsapparater inneholde tørre kjemiske pulver og bør brukes på elektriske branner, slik som de startet med defekte apparater eller ledninger. Flerbruksapparater er merket A, B og C og kan brukes på alle brann; de inneholder tørre kjemikalier. Kategori K apparater inneholde våte eller tørre kjemikalier og er spesielt for bruk på varme, brennende oljebranner på kjøkkenet.