Hovudside

Hva er farene ved servise?

by Walther

Hva er farene ved servise?

Tallerkener, skåler, boller, kopper og annet servise laget av porselen eller plast kan virke ufarlig, men mange av disse elementene inneholde skjulte farer. En rekke kjemikalier som brukes i produksjon av porselen og kjøkkenutstyr er helserisiko skal unngås. Vel vitende om kjemikalier i servise bringer deg og din familie nærmere sikkerhet.

Melamin Servise


Melamin er en hvit, organisk forbindelse rik på nitrogen brukes i produksjon av plast, lim, benkeplater og tallerkener. Hvis tilsatt til mat kan det gjøre proteininnholdet vises høyere, men det er giftig for mennesker. Kinesiske myndigheter funnet melamin forurensning i melk i 2007, 2009 og 2010. Minst seks mennesker døde som et resultat i 2010. Enten melamin kan absorberes fra servise fortsatt et poeng av contention selv om de fleste produsentene påpeke produksjonsprosessen fikser den kjemiske inn i en nonsoluble tilstand.

Bly fra Porcelain


Noen av de vakreste delene av serviset er laget av porselen. Det enda er biter behandlet som spesielle arvestykker. Noen porselen servise, spesielt eldre elementer, ble malt med bly-basert maling og kan ha en porselen glasur som inneholder bly. Langsiktig eksponering for bly vil uunngåelig føre til blyforgiftning spesielt hos barn 6 år og under.

Kjemikalier fra plast Servise


Plast servise har eksistert som et alternativ til tradisjonell porselen siden 1940-tallet. Men spormengder av kjemikalier lekker ut av plast er en grunn til bekymring. En spesiell kjemisk kalles bisfenol A. På bakgrunn av resultater fra nyere studier, ifølge en januar 2010 bulletin fra Food and Drug Administration, både National Toxicology Program ved National Institutes of Health og FDA har noen bekymring for at effekter av bisfenol A på hjernen og prostatakjertelen hos fostre, spedbarn og små barn. En annen klasse av forbindelser som kalles pthlalates har vært innblandet som en årsak til unormalt i mannlig avkom av gravide mus som indikert i en studie av Dr. Richard Sharpe, en ledende pthalate forsker. FDA uttalte i en bulletin, utgitt i 2001 og oppdatert i 2008, at helseeffekten av ftalater var uklart.

Unngå farene ved servise


Det beste tiltaket for å unngå problemer er å unngå å kjøpe noen servise med melamin, bly eller de som er laget av plast. Hvis du ikke kan unngå bruk av melamin servise, minst unngå brudd, rifter, eller skrapt retter. Unngå å bruke slike retter for oppvarming eller varm mat og alltid hånd vask dem med varmt vann. Gammelt og nytt porselen kan testes for bly bruker ledningen testing kit. Erstatte gamle Kina med blyfri porselen er en annen utmerket forslag. Tallerkener, boller og skåler laget av rustfritt stål er gode alternativer til Kina. Det er også mulig å kjøpe plast varer som er fri for ftalater og bisfenol A.