Hovudside

Liste over Selvklebende vers

by Walther

Liste over Selvklebende vers

Klistremerker, etiketter og tape kan etterlate en limrester som er vanskelig å fjerne fra overflater som glass, tre, metall, malte vegger, fliser, hud, tepper, klær, hår og dyrepels. Det er mange selvklebende fjernere tilgjengelig, både kommersielle og hjemmelaget. Teknikker og verktøy du trenger for å fjerne limet avhenger av overflaten og den spesielle type lim. Før du bruker noen remover på en overflate, er det alltid en god idé å teste et skjult område først for å sikre at remover vil ikke flekker eller skade overflaten. La fjerner på overflaten i flere minutter til flere timer. Deretter må du kontrollere at remover er trygt å bruke på at overflaten.

Gummi Sement Tynnere, tennvæske, neglelakkfjerner og Rubbing Alcohol


Disse fjernere kan brukes på glass, Formica, badekar, vasker, fliser og mest ikke-porøse overflater. Skrap av så mye av limet som mulig med et barberblad eller kniv. Da gjelder gummi sement tynnere, tennvæske, neglelakkfjerner, eller teknisk sprit til overflaten med et papirhåndkle eller klut og gni før limet er helt fjernet. Skyll overflaten med vann etterpå. Bruk ikke tennvæske, neglelakkfjerner eller gummi sement tynnere på plast fordi plast kan bli grumsete eller oppløses.

Eddik, Avon Skin-So-Soft, Silikon Spray og WD40®


Disse fjernere er trygge for glass, plast, vegger, vask, fliser, hvitevarer, biler og tre flater. Påfør remover til limrester og la den bli liggende til rest myker. Tørk av rester og trekke seg tilbake om nødvendig. Skyll overflaten med varmt såpevann.

Avon Skin-So-Soft, Peanut Butter, matolje, Baby Oil, mineralolje og WD40®


Disse produkter kan brukes for å fjerne klebemidlet fra pels, hår og hud. Fjerne så mye av limet som mulig før behandling av residuet. Deretter bruker du remover å ta av resten av rester. Gni remover på limet til det mykner. Det kan ta en stund, og du trenger å på nytt remover. Skyll pels eller hud med varmt vann og såpe. Disse fjernere arbeide for tyggegummi og treet sap også. Kommersielle produkter som Oops !, De-Solv-It, Fast Orange, Goop og Pine-Sol fjerne også limrester og tyggegummi trygt fra hud, hår og pels.

Compressed Air


For store mengder lim eller tyggegummi rester på tepper, klær eller hår, prøv boks med komprimert luft som du bruker til å rense datamaskinen. Gi en rask spray til det berørte området for å "fryse" glob av lim eller tyggegummi. Raskt skrape av herdet materiale.