Hovudside

Er Morning Glory Blomster giftig for hunder?

by Walther

Er Morning Glory Blomster giftig for hunder?

Morning glory blomster er nydelig, men de kan være en farlig tillegg til noen hjemme som har hunder. Hunder som svelges Morning Glory blomster eller frø kan lide alvorlige bivirkninger.

Identifikasjon


Morning glory blomster er medlemmer av Convolvulaceae familien og finnes oftest i varme områder. De vokser på vinstokker og produsere traktformede blomster som kan åpnes bare under morgentimene.

Potensiell


Tilstede i Morning Glory blomster er den alkaloider lysergsyre og chanoclavine, som begge er giftig for hunder.

Effekter


Ifølge American Society for Prevention of Cruelty å Animals, kan hunder som får i morgen herlighet blomster utviser gastrointestinale symptomer som kvalme, tap av appetitt og diaré. Andre symptomer som agitasjon, forvirring, ataksi og tremor kan oppstå også. Inges Morning Glory frø er kjent for å forårsake hallusinasjoner hos dyr og mennesker.

Svar


Hvis hunden din får i morgen herlighet blomster, kan du kontakte veterinær umiddelbart. ASPCA foreslår å ta en prøve av blomsten inntas av hunden din med deg til veterinær for riktig plante identifikasjon. Dette vil gjøre det mulig for veterinæren å danne riktig behandling plan for hunden din.