Hovudside

Hvordan lage en Spike Trap

by Walther

Det er mange forskjellige typer feller pigg, som bruker pigger for å drepe eller skade en person eller et dyr, men den enkleste typen er fallgruve felle. I en fallgruve felle, faller offer i en grøft fylt med pigger, som spidde ham, henne eller det. Apache fotfeste fellen er et ikke-dødelig pigg felle, et unntak fra regelen - piggene brukes til å holde beinet på dyret midlertidig, for ikke å skade den, selv om de kan forårsake skade. Spike feller er, selvsagt, veldig farlig og bør ikke bygges hvor som helst der folk kan gå inn i dem ved et uhell. Du kan også redusere risikoen for skade eller død ved merking fellen med en svært synlig tegn.

Bruksanvisning


En grav en grav dypt nok for målet dyret kan stå inne med hodet nær eller under kanten av fellen. Vekselvis, grave en mindre felle stor nok for en etappe til å falle i å såre dine mål. Gjøre sidene så nær vertikal som mulig. Jo dypere fellen, jo mer dødelige er det sannsynlig å være.

•  Skjær flere stykker av bambus eller andre pinner til samme lengde. Skjerpe innsatsen i begge ender og presse dem inn i bunnen av fellen, vendt rett opp. Hvis du lager en dyp felle, bruker store innsatser som helt spidde målet. For en mindre felle, bruker mindre stakes å såre en etappe.

•  Lett dekke fellen med greiner, etterfulgt av blader, skitt eller annet rusk. Prøv å gjøre fellen se så naturlig som mulig for å lure målet til å tråkke over den. Sette mat målet dyre liker i sentrum eller i nærheten til fellen å lokke den til å falle i. Beveg skitt du gravde opp montering fellen minst flere meter unna for å gjøre fellen mindre mistenkelig.

Apache fotfeste


•  Grav et hull noen få inches bredere enn målet dyrets fot og dyp nok til at dyret midlertidig få sin etappe fanget. For en hjort felle, for eksempel, grave et hull ca 20 inches dyp.

•  Skjær seks små innsatser og skjerpe dem i begge ender. Innsatsen bør være mindre enn en fot lang. De behøver ikke å være særlig kraftig.

•  Sett innsatsen inn i veggene i fellen ved en diagonal vinkel for å danne en sirkel om en fot ned i fellen. Disse stakes bør dukke opp et par inches fra veggen til grep dyrets ben når det skritt i fellen.

•  Knyt en sløyfe i en sterk, tynn stykke tau. Deretter, hold den andre enden gjennom løkken for å danne en selvstram snare. Plasser snare over fellen og knytte den frie enden rundt et tre. Legg igjen et par meter av spill i tauet til at dyret kan bevege seg rundt, stramme løkken.

•  Dekk fellen og snare med kvister og annet rusk.

Tips og advarsler


  • Små fallgruve feller uten pigger kan brukes til å fange insekter, mus og andre dyr. Plassere en flaske eller bøtte i hullet for å holde dyret.
  • Grave den snare felle i gjørme for å skjule det.