Hovudside

Optimal Spiring Temperatur for Salat

by Walther

Optimal Spiring Temperatur for Salat

Hver gartner bør ha minst en liten oppdatering av salat. Avlingen spirer under en rekke forhold, vokser raskt og tar liten plass i hagen. Frisk, hjemmelaget salat har en søt, delikat smak ukjent for kommersielle varianter og danner grunnlaget for en rask, sunt måltid.

Spirende Salat frø


Salat frø spirer best i tidlig på våren eller høsten, når temperaturen er kult og jorda er fuktig. Salat frø spirer innen sju dager ved 50 grader Fahrenheit og to dager på 70 F. frø kan bli sovende ved høyere temperaturer eller være treg å spire ved lavere temperaturer. Å vokse transplantasjoner, så frø i 1-tommers torv celler tre til fire uker før transplantasjonen. Hold frøene fuktig, men herde dem av noen dager før planting dem utendørs ved å redusere vann.

Planting Salat frø


Plante salat så snart jorda er myk nok til å jobbe i løpet av våren eller på sensommeren for et fall innhøsting. Grave kompost eller gjødsel i jorda i høst og rake for å skape en god sæd seng. Plante frøene 1/8 tommers dyp. Hold jorden fuktig å akselerere spiring. Thin spirene når de står 2 inches høy. Plass crisphead salat typer 10 inches hverandre. Plass løsblad salat seks inches hverandre.

Voksende Salat


Salat trenger to ting for å vokse med hell: kjølige temperaturer fuktighet og. Vann salatplanter ofte og grunt å holde jorda fuktig, men ikke våt. Salat utsatt for tørke blir tøff og bitter. Noen varianter er mer tolerante av varmen enn andre, men generelt, salatplanter slå bitter og utvikle blomster når temperaturen stiger over 70 F. Gjør rad beplantning hver uke for å forlenge sesongen eller skygge salat ved å plante det ved siden av en høy avling, for eksempel tomater. En løvlag av ubehandlede gress utklipp holder jorda kjølig og kan bidra til å forlenge salat avling for noen flere uker. Høste løsblad salat når det står 3 til 6 inches høy. Klippe det i bunnen av anlegget og tillater anlegget å vokse i flere avlinger. Skjær crisphead salat på bunnen av anlegget. Det vil ikke vokse.

Varianter


Crisphead salat, som isbergsalat, har en skarp, søt tekstur, men er litt vanskelig å vokse og ikke svarer godt til varmt vær. Salat blad, butter og Cos, eller romanosalat, varianter tåler varme bedre og er anbefalt for hjem gartnere. Dyrk en rekke salat å forlenge sesongen og legge interesse til salatbollen.