Hovudside

Hvordan Solar Pool Varmere Work

by Walther

Hvordan Solar Pool Varmere Work

Holde vann i et svømmebasseng varm kan være kostbart når du bruker elektriske pool varmeovner. Solenergi pool varmeovner bruke den naturlige energi fra solen til å varme opp vannet i et svømmebasseng, bruker ikke mer strøm enn det som brukes av basseng pumpe. Som en ekstra fordel, solenergi pool varmeovner har også muligheten til å kjøle altfor varmt bassengvann når det brukes om natten.

Solfangere


Solenergi pool varmeovner bruke solfangere til å varme opp vann som passerer gjennom dem. Samlere er plassert på et tak eller på et annet sted som mottar full solen. Samlere er laget av materialer som absorberer varmen fra solen raskt og enkelt, slik at bassenget ovnen vil virke ordentlig, selv når lufttemperaturen er moderat. Når solen skinner på samlere, varme de opp, lagre varme til bassengvannet passerer gjennom å absorbere det.

Vann Sykling


Vann pumpes til solenergi pool varmeapparatets solfangere, ved hjelp av eksisterende basseng pumpe. Når vannet passerer gjennom samlere, overføres varme fra de oppvarmede samlere til bassengvann. Vannet går deretter tilbake i bassenget, oppvarming av bassengvannet som syklusen fortsetter. Noen solenergi pool varme systemer inkluderer en automatisk bypass ventil i tillegg; ventilen er koblet til termostater som kontrollerer temperaturen av samlere og bassengvannet, utenom solfangere og tillater vannet å strømme direkte tilbake til bassenget hvis vannet og samlere er på et tilsvarende temperatur.

Kjøling


I varmt klima, kan solenergi pool varmeovner brukes til å kjøle ned vannet i et svømmebasseng samt varme den. Fremgangsmåten er den samme som ved hjelp av varmeren for oppvarming av bassengvannet, men i stedet ved å drive vann gjennom kollektorene i løpet av dagen, vil vannet renne gjennom natten. Varme holdes innen vannet blir absorbert av de avkjølte samlere på samme måte som de absorberer varme fra sollys, noe som resulterer i vannet tilbake til bassenget ved en lavere temperatur. Systemet må stenges ned før solen kommer opp, men eller samlere vil begynne å varme opp vannet igjen.

Glasert Versus glaserte


Det finnes to hovedtyper av solfangere som brukes i solcelle pool varmeovner: glaserte og uglaserte. Glaserte solfangere er laget av kobberrør og aluminium med et glass dekker designet for å intensivere sollys, noe som resulterer i økt oppvarming gjennom svært ledende metall materialer. Uglasert solfangere har et glass som dekker og er vanligvis laget av høytetthets gummi eller plast som er blitt behandlet for å beskytte det fra ultrafiolett lys. Uglasert samlere er billigere og krever mindre rengjøring og vedlikehold enn glaserte samlere, men glassert enheter gir overlegen varme og holdbarhet.