Hovudside

Hvordan Trygg fjerner blekk fra tøy

by Walther

Hvordan Trygg fjerner blekk fra tøy

Blekk flekker varierer i styrke og intensitet, og stoffer kan kreve flere forskjellige behandlinger for å fjerne dem. Selv om ikke-vaskbare tekstiler krever profesjonell rengjøring, kan du fjerne de fleste blekk flekker fra vaskbare tekstiler med vanlige husholdningsprodukter. Imidlertid kan ikke alle fjerning metoden være egnet for alle typer stoff. Av denne grunn, anbefaler Cornell University Cooperative Extension først teste hver flekkfjerningsprosessen på et lite synlig område av stoffet, slik som sømmonn.

Bruksanvisning


•  Dypp en ren svamp til rubbing alkohol og søke direkte til blekkflekker. Blot med svampen gjentatte ganger å grundig suge de fargede området. Vent i omtrent fem minutter, gni flytende vaskemiddel inn i flekken og skyll med varmt vann.

•  Påfør vegetabilsk glyserin direkte til blekket flekken hvis rubbing alkohol ikke fjerner det. Mette en ren bomull klut med varmt såpevann. Vri ut overflødig væske, dyppe kluten i vegetabilsk glyserin og gni det inn i flekken. La glyserin å forbli på flekken i noen minutter, gni igjen og skyll med med kaldt vann.

•  Sug stoffet i en blanding av vann, hvit eddik og oppvaskmiddel hvis flekken fortsatt gjenstår. Kombiner en qt. lunkent vann, 1/2 ts. flytende oppvaskmiddel og 1 ss. hvit destillert eddik. Senk stoff i blandingen og la den trekke i 15 minutter. Skyll med kaldt vann.

•  Påfør skum barberskum direkte til blekket flekken hvis det motstår andre behandlinger. Barberskum inneholder to eller tre forskjellige typer alkohol som kan bidra til å fjerne blekk flekker fra stoff, forklarer Jeff Bredenberg i sin bok "2001 Amazing Rens hemmeligheter." Vent 15 minutter etter påføring, og skyll med kaldt vann.

•  Vask stoffet i klor blekemiddel i henhold til produsentens anvisninger som en siste utvei, men bare hvis det er trygt for stoffet. Les vaskeanvisningen på stoffets tag før hvitvasking for å sørge for at det kan være trygt bleket.

Tips og advarsler


  • Kjøpe vegetabilsk glyserin hos din lokale stoffet butikken eller helsekost butikk.
  • Gjelde aldri varmt vann til blekk farget stoff, som det kan sette ikke-fettete flekker. Bruk alltid kaldt, kaldt eller lunkent vann for de beste resultatene.
  • Ta alltid ikke-vaskbare tekstiler til en tørr renere, og fortelle renere hva slags blekk gjort flekken.
  • Aldri blande klor med andre rengjøringsprodukter. Dette kan det dannes helseskadelige gasser.