Hovudside

Hvordan Plant en Almond Tree Fra en Seed

by Walther

Hvordan Plant en Almond Tree Fra en Seed

Hvis du elsker mandler og har en solrik bakgård, kan du dyrke din egen mandeltreet med mandel frø, selv uten hagearbeid erfaring. Mandeltrær krever kjølige vintre og varme somre for å trives. Plant mandel frø i januar eller februar, siden tidlig plantings bære de sunnmandeltrær. Mandeltrær produsere duftende rosa og hvite blomster og mandel mutter, som er frukten av treet. Men det kan ta opptil tre år for mandel treet å nå modenhet.

Bruksanvisning


•  Kjøp en frisk, ubehandlet mandel som fortsatt er i skallet sitt. Ser i helsekostbutikker og gourmet markeder for den høyeste kvalitet mandler.

•  Crack åpne mandel skallet med en nøtteknekker og fjerne mandel frø. Ved hjelp av Nøtteknekkeren, sprekk mandel frø, akkurat nok til litt dele den åpen. Fyll en liten beholder med potting jord og plante den mandel frø inni den. La en del av frøet eksponert over jordoverflaten. Plasser plantet frø i en solrik innendørs plassering før det spirer. Vanne frø akkurat nok til å holde jorda fuktig. Når mandel spire vises, transplantere mandel utendørs.

•  Bruk en spade til å grave et hull som er en fot. X 1 ft. Bred og 12 inches dyp i et utendørs sted som får rikelig med sollys. Plante mandel frø 4 til 6 inches i jorda og legge gjødsel. Legg nok jord til hullet før det er helt dekket.

•  Vann din voksende mandeltre regelmessig for å holde jorda fuktig, men ikke over-vann. Over-vanning kan føre til at mandeltreet for å utvikle sopp og mugg infeksjoner, noe som vil redusere mutter produksjon.

•  Beskjær av noen døde eller syke greiner fra mandeltre hvert år med beskjæring Clippers. Sviske i slutten av vinteren, før eventuelle nye vekster vises. Tynne ut noen tunge veksten av blader og grener for å bidra til å forbedre luftsirkulasjonen og øke sollys penetrasjon.

Tips og advarsler


  • Høste mandler mellom juli og oktober, avhengig av klima. Tillate nøtter tørke i flere dager, og deretter lagre i en lufttett beholder inntil klar til å spise.