Hovudside

Beskrivelse av Hibiscus Kriya Yoga

by Walther

Beskrivelse av Hibiscus Kriya Yoga

Paramahansa Yogananda er kreditert med å popularisere den gamle praksisen med kriya yoga i den vestlige verden. Etter å ha fullført sine studier i India, Yogananda reiste til Vesten, hvor han underviste Kriya yoga mellom 1920 og 1952. En stor del av Kriya yoga praksis innebærer seremoniell bruk av blomster. Hibiscus spiller en viktig symbolsk rolle i Kriya yoga.

Kriya Yoga


Yoga er en stadig mer populær aktivitet som fremmer både fysisk og psykisk velvære. Ordet "kriya" er sanskrit og betyr "handling". Det er basert på den filosofiske ideen om at all form for handling kan oversettes til former for tilbedelse. Oppgaven med kriya yoga, da, er å oppnå opplysning på en bane av streng selvoppdagelse. Den kombinerer studiet av metafysikk med de fysiske øvelser forbundet med yoga, og er dermed generelt undervist i regi av en kriya yoga mester.

Hibiscus og Kriya Yoga


Blomstene sprer gjennom nesten alle former for yoga. I kriya yoga, er hibiscus ment å representere Shakti. Shakti har to betydninger. Først, er det kjent som den guddommelige kraft som tanker eie. Dernest er Shakti den kvinnelige personifisering av det guddommelige i hinduistisk tro. Kriya Yoga lærere bruker Crimson hibiscus når undervise sine elever om dette gudinne. Det er vanligvis ansatt som symbol, med hver av de fem kronbladene ment å representere en av de fem sansene. Hibiscus blomster kan også bli funnet på yogamatter og er ofte brukt i logoen for yoga sentre.

Innvielse


Hibiscus er også brukt i innvielsesseremonier for studenter som er i ferd med å begynne sin formelle studier av Kriya yoga. Dette innvielse innebærer en rensing av sansene, rygg og kropp, samt velsignelser med blomster, som er typisk hibiscus. Initiering inkluderer også en sprinkling av hellige vannet, offergaver til Gud og yoga mester samt affirmasjoner. På dette punktet, er en monetær donasjon vanligvis laget til yoga mester eller sentrum hvor studiene vil finne sted.

Yoga ritualer med Hibiscus


Shakta ritualer er Kriya yoga øvelser som forsøker å rense både sinn og kropp. Mantraer er resitert, håndbevegelser er laget og vann nippet. Et annet viktig element er bruken av krydder og blomster, inkludert den røde hibiscus. En søt basilikum blad og en bilwa blad vanligvis omgir den.