Hovudside

Hva er sesongen for en Calla Lily?

by Walther

Hva er sesongen for en Calla Lily?

Calla lilje (Zantedeschia aethiopica) er en sen vår eller sommer blomstrende medlem av Arum familie som vanligvis produserer sin signatur, traktformede blomster i juni eller juli. Calla liljer noen ganger blomstre to ganger når dyrket i gode forhold, produsere blomster igjen i høst. Calla liljer er populære hageplanter som fungerer godt som snittblomster takket være deres solid stengler.

Beliggenhet


Calla liljer hagl fra Sør- og Øst-Afrika, hvor de kan bli funnet voksende i fuktig jord sammen med dammer, elver og innsjøer. De er egnet blomster for varmt klima, blomstrende i US Department of Agriculture soner 8 til 10. Calla liljer er tilpasningsdyktig til en rekke lysforhold. Planter dyrket i Nord-klima gjøre det bra i fullt sollys, mens de som dyrkes i varmere sørlige klima foretrekker filtrert skygge eller beskyttelse fra ettermiddagssolen.

Planting


Plante Calla liljer i våren, etter at faren for våren frost har gått og jord har begynt å varme. Plant den blomstens jordstengler ca 3 til 4 inches i jorda, avstands rotstokker minst en fot fra hverandre for å tillate for riktig luftsirkulasjon. Planter som er overfylt sammen er mer utsatt for sykdommer som grå mugg, som raskt kan skjemme de vakre blomstene i fuktige forhold.

Lagring


Hvis vinteren frost er alvorlig, kan Calla liljer dø i bakken og ikke klarer å blomstre neste vår. Når bladene har begynt å visne og brune i høst, grave opp jordstengler og la dem tørke innendørs. Lagre dem i fuktig torv ved en temperatur på omtrent 50 til 60 grader Fahrenheit. Ikke oppbevar pærer som har myke, råtne flekker eller andre tegn på sykdom.

Bruksområder


Calla liljer er allsidige planter som kan nytes i hagen eller i hjemmet. Du kan grave opp jordstengler av Calla liljer i hagen om vinteren og plante innendørs i en container. De kan beundres innendørs som en potteplante og deretter transplantert utendørs igjen neste vår. Calla liljer har holdbar stengler og langvarig, prangende blomster, noe som gjør dem ideelle for blomsterdekorasjoner.