Hovudside

Hvordan ta vare på en liten Venus Fly Trap

by Walther

Hvordan ta vare på en liten Venus Fly Trap

Venus Flytraps er en av de enkleste av den lille familien av kjøttetende planter for innendørs voksende. De er uendelig fascinerende å se på, og gjøre en stor skoleprosjekt for et barn. Oppkalt etter Venus, gudinnen for kjærlighet (som kunne ha blitt betraktet som en menneskeeter), og dens hengslet munn som lukkes som kjevene til en felle, må Venusfluefanger bare lys, varme, vann og bugs for å trives. Alle Venus Flytraps trenger fuktighet for å bli lykkelig, og jo mindre de er, jo mer de trenger fuktighet.

Bruksanvisning


•  Kjøp en liten terrarium å holde små Venus Flytraps i en konstant fuktig miljø. En mini terrarium ligner en stor gjennomsiktig egg, og ofte kommer komplett med jord og instruksjoner.

•  Nestle dine små Venus Flytraps til jord av terrarium, være forsiktig så du ikke skader fellene. Dekk terrarium og legg den i et varmt sted som mottar om lag seks timer med indirekte sollys per dag.

•  Gi dine små Venusfluefanger små bugs å spise. Fange dem rundt huset ditt, og plassere dem i terrarium. Venus Flytraps har utviklet seg til å fange sin egen byttedyr uten hjelp, men du kan plassere en liten bug i kjevene hvis du vil. Snegler er også et godt valg, siden de er slow movers og usannsynlig å unnslippe fellen.

•  Hold et øye for halvfordøyde bugs, som kan råtne og skade fellene av din Venusfluefanger. Dytte dem forsiktig inn i sentrum av fellen når du ser dette skjer.

•  Kontroll muggvekst, et vanlig problem for Venus Flytraps, siden de må leve i høy luftfuktighet. Hvis du oppdager uklar, hvit mugg vokser på stilkene, ta lokket av terrarium, og flytte den til en sunnier området i noen dager. Sollys dreper mugg bedre enn soppmidler.

Tips og advarsler


  • Punktere toppen av terrarium, eller la udekket å øke luftsirkulasjon hvis miljøet er naturlig fuktig.
  • Ikke legge gjødsel til potting jord der små Venus Flytraps er plantet. Sine kjøttetende kvaliteter utviklet seg som et svar på økende i dårlig jord, og rik jord vil drepe dem raskt.