Hovudside

Hvordan å alder en Live Oak Tree

by Walther

Hvordan å alder en Live Oak Tree

En levende eik (Quercus virginiana) er sumo wrestler av eik verden. Dens korte massive trunk grener vidt inn mektige grener som synes å hvile albuene på bakken. Pittoreske og imponerende, levende eik vokse opp til 80 meter høy, med en gren spredning lik eller større enn høyden. Mange feil live oak for evergreens, siden de holder sin mørke, etterlater voksaktig hele vinteren og miste dem bare som nye blader dukker opp i løpet av våren. Treet er innfødt til kystslettene av østkysten.

Bruksanvisning


•  Marker en flekk på treet ca 4 til 5 meter fra bakken ved å lene en pinne opp mot den. Hvis treet burls i dette området - hvis det blir oppsvulmede - finne et sted over eller under sjøgang der trestammen tilbake til sine normale linjer.

•  Mål omkretsen av trestammen ved det punktet. Pass på at målebåndet går jevnt rundt treet og løfter ikke opp på den ene eller den andre, noe som vil gi en falsk lesing.

•  Beregn diameteren av treet. Bruk kalkulatoren til å dele omkretsen måling, uttrykt i inches, etter pi: 3,1416.

•  Bruk følgende formel for å finne ut av alder. De første 10 inches i diameter indikerer en alder av 76 år. Hver tomme etter som legger seks og et halvt år frem til fylte 154. Etter det, legger hver tomme seks år.

Tips og advarsler


  • Denne enorme treet er en favoritt skygge treet i Sør. Selv ganske motstandsdyktig mot tørke på kort sikt, det krever betydelige mengder vann for å trives.
  • Levende eik får ofte eik wilt. Hvis eik wilt er et problem i ditt område, behandle din treets overflate sår og ta vare å unngå å skade røttene.