Hovudside

Hvordan å beskjære japansk Maple Trees

by Walther

Hvordan å beskjære japansk Maple Trees

Den japanske Maple treet kom danne Japan, Kina og Korea. Den ble først introdusert til England og USA på begynnelsen av 1800-tallet. En japansk Maple varianter kan være alt fra en liten bonsai til 50 meter i høyden. De gjør en flott tillegg til landskapet, enten plantet i bakken av holdt i containere. Fargen kan variere fra nesten purpur til gul-grønn. Trærne må beskjæres for helse og for dannelse. De trenger bare å beskjæres for et par år, men med mindre du vokser en bonsai. Beskjær bare når de er unge, og du vil ha et vakkert tre i landskapet for en meget lang tid.

Bruksanvisning


•  Sjekk treet over og lage en plan. Den japanske Maple bør beskjæres på høsten eller vinteren. Sjekk for svake eller skadede grener. Finn grener som gnir mot eller krysser hverandre. Hvis du synes du har for å beskjære mange grener, lage en plan for å gjøre noe i år og noen neste år. Du kan planlegge din beskjæring opp til 3 år. For mye beskjæring på en gang vil sette treet i sjokk og la den sårbar for råte. Ikke ta mer enn en tredjedel av treet til enhver beskjæring.

•  Beskjær sykelig og svake greiner først. Sjekk dine beskjæring shiffon og sørge for at de er svært skarpe. Hvis de ikke er det, skjerpe dem før du begynner. Deretter dyppe dem i blekemiddel for å sikre at du ikke overføre noen plantesykdommer til treet. Lag en fin rent kutt. Ikke vri eller bryte grenen av. Husk å ikke ta mer enn en tredjedel av treet. La de sunne grener som krysser eller gni for neste beskjæring.

•  Forsegle alle kuttene. Du kan få en tetningsmasse på din lokale barnehage eller hjemme forbedring butikken. Det er en type som du kan male på, og en type som er som kitt. Følg produsentens anvisninger for tørking tid hvis du skulle ha behov for mer enn ett program. Tetningsmasse vil hindre blødninger og holde sykdom og skadelige bugs ut. Sjekk kuttene i 24 timer for å sørge for at de er alle helt forseglet. Hvis ikke, vil du se blødning, og du kan bruke mer fugemasse.

•  Marker dine grener for beskjæring året etter. Hvis du ikke kan få alle grenene på en gang, knyt en streng løst eller bruke Teflon tape og merke grenene som fortsatt trenger å gå av. Du kan finne de ikke trenger å komme ut senere på grunn av måten de vokste, men det vil spare deg litt tid på å lete etter dem neste år.