Hovudside

Blomster, Nektar & flygende insekter

by Walther

Blomster, Nektar & flygende insekter

Det er behagelige å se bier og sommerfugler gå fra blomst til blomst, men aktiviteten er faktisk et forretningssamarbeid. Til å reprodusere, de fleste planter spre pollen til andre blomster så frø utvikle. Blomster lokke flygende insekter med sin nektar.

Energy Source


Flygende insekter trenger energi. Dypt i en blomst sentrum er en "nectary" som produserer nektar, en sukkerholdig væske insekter som som er rik på karbohydrater, aminosyrer, vitaminer, lipider "og mange andre gode ting," bemerker Iowa State University. Når flygende insekter besøker blomster for nektar, de utilsiktet overføre pollen fra en blomst til en annen.

Avlinger og Honey


Arbeideren bier samle pollen og nektar fra blomster å mate bee larver og koloni bier. Når arbeideren bier drikke nektar, de lagrer det internt i en pose-lignende struktur som kalles en "crop". Ved retur til strukturen, regurgitate de nektar til andre bier, som deretter blande nektar med enzymer, noe som resulterer i honning.

Butterfly sin snabel


Sommerfuglen munn, eller snabel, er en lang, halm-lignende, suger organ som gjør sommerfuglen å trekke ut nektar fra blomster uavhengig av blomstens form. Når den ikke er i bruk, er en sommerfugl snabel kveilet opp.

Nectar Guides


Petals noen ganger har linjer eller annen merking som kalles nektar guider. Disse hjelpe lede insekter til en blomst sentrum, hvor både nectary og reproduktive systemer ligge. Ifølge North Carolina State University, i blomster populære med bier, er nektar guide noen ganger en region, usynlig for det menneskelige øye, av lav ultrafiolett refleksjon nær sentrum av hvert kronblad.