Hovudside

Når Trim Clematis

by Walther

Når Trim Clematis

Klematis planter er Vining planter som produserer blomster årlig, og kan brukes til å lage en bakgrunn for showier planter eller opplært til å vokse opp et espalier eller annet stasjonært objekt. Beskjæring klematis bidrar til å fjerne døde eller syke deler av planten og holder den sunn. De tre hovedgruppene av klematis krever beskjæring på forskjellige tider av året.

Spring-Blooming Clematis


Den første gruppen av klematis planter er de som blomstrer i april og mai. Disse plantene skal trimmes etter gjeldende sesongens blomster har kommet og gått, som disse typer klematis vokse på forrige sesongs vekst. Beskjær bare denne gruppen av klematis planter hvis deler av planten har dødd eller blitt syke eller hvis planten vokser for raskt.

Vår- og høst-Blooming Clematis


Den andre gruppen blomstrer i midten til slutten av mai, og ofte gir et ekstra sett blomstrer i september. Trimme disse typer klematis, som inkluderer varianter som Mrs. Cholmondeley og presidenten, i mars for å bidra til å holde anlegget sunt. Det kan føre til at klematis til å savne sin mai blomstring, men fjerne døde eller skadde deler av anlegget er viktig for å sikre fortsatt vekst av klematis.

Tidlig Sommer-Blooming Clematis


Noen typer klematis blomstrer i juni eller juli. Disse typer klematis beholde deres blomstrer utover høsten og inkluderer varianter som Madame Julia Correvon. Disse klematis planter kan beskjæres hele vekstsesongen fordi de produserer blomstrer på ny vekst. Trimming hjelper oppmuntre ny vekst å dukke opp, noe som kan føre til et større sett med blomster etter at anlegget er beskjæres. Disse klematis planter kan overleve med begrenset beskjæring.

Fordeler


Beskjæring klematis planter på rett tid av året bidrar til å holde dem friske og blomstrende. Å vite når du skal beskjære en klematis hindrer en gartner fra beskjæring en plante som ellers ville ha lagt ut prangende og attraktive blomster. Beskjæring hjelper også å holde en hage trimmet og ryddig utseende. Fjerne syke eller skadde deler av klematis planter hindrer skadedyr og sykdommer fra dreping av anlegget og sprer seg til andre deler av hagen.