Hovudside

Hvordan fortelle om et svømmebasseng har for mye klor

by Walther

Holde riktig klornivå i bassenget er svært viktig av to grunner. Først holder klor nivåer av bakterier som kan forårsake skyet vann og algevekst ned. Sekund, må du forsikre deg om at det ikke er for mye klor i vannet, fordi dette kan føre til irritasjon av øyne og hud.

Bruksanvisning


•  Kjøp en god kvalitet test kit som kan teste nivåene av klor. Du vil kanskje tenke på å bruke mer penger for en DPD klor kit. Denne pakken vil måle gratis, kombinert og total klor nivåer. Hvis du bruker en OTO kit, vil du bare være i stand til å måle fritt klor nivåer.

•  Les alle instruksjonene på test kit som du har kjøpt. Det er mange forskjellige kits der ute, og de retninger vil variere. De anbefalte svømmebassenget kjemiske standarder fastsatt av National Spa og Pool Institute er mellom 2,0 og 4,0 ppm for fritt klor og ingen for kombinert klor.

•  Vet at hvis du kan lukte klor i vannet, men testen viser at det ikke er noen klor, da nivået av klor er trolig for høy. I dette tilfellet, klor sannsynligvis bleket ut reagenset benyttet i testingen. Du må enten fortynne prøven av bassengvannet med en lik mengde klorfritt vann eller doble antall DPD dråper brukt i testen. Du vil da enten dele eller multiplisere avhengig av hvilken metode du velger.

Tips og advarsler


  • Offentlige bassenger bør gjennomgå kjemisk testing hver time, mens husholdningenes bassenger bør testes ut et par ganger per uke.