Hovudside

Hva er loamy jord brukes til?

by Walther

Hva er loamy jord brukes til?

Leir-sandjord er det foretrukne planting materiale for nesten alle hageplanter. Noen få planter, for eksempel ørken eller vannplanter foretrekker sand eller leire jord, og mange planter tåler dårlig jord. Men de fleste av plantene vokser best i Leir-jord, som har en myk tekstur og bruker fuktighet effektivt. Leir-sandjord er også fylt med organisk materiale slik at plantene får de næringsstoffene de trenger.

Identifikasjon


Leir-sandjord er jord som har en balansert blanding av organisk materiale, leire og sand. Det er verken vanskelig og claylike, eller porøs og sand. Leir-sandjord er vanligvis mørk i fargen, med en tekstur konsistensen av sjokoladekake. Den har en rik, jordnær lukt, noe som indikerer tilstedeværelse av organisk materiale. Klem den i hånden, og det holder sammen, men det smuldrer lett hvis du klikker på den. Leir-sandjord holder vann, men avløp godt. Jord er jevnt fuktig etter vanning.

Bruksområder


En gartner heldig nok til å ha loamy jord bruker den til å vokse alle planter, inkludert grønnsaker, blomster, busker, plener og trær. Noen planter er mer bestemt om jordkvalitet enn andre. Grønnsaker, for eksempel, vokser raskt i løpet av en sesong, og må ha god kvalitet jord for å frembringe en rikelig avling. Mange flerårige blomster og roser vokser best i godt drenerende, Leir-sandjord. Hvis du har en begrenset tilførsel av loamy jord, bruk det i vegetabilsk og flerårig hager først.

Endringer


Leir-sandjord er en sjeldenhet i mange deler av USA, men det er mulig å forbedre den jord som du har over tid. Spre to inches av kompost, fuktet torv mose eller gjødsel over jorda og till den inn til en dybde på 6 til 8 inches. Dryss et tynt lag av ubehandlede gress utklipp i grønnsakshagen i løpet av sommeren. Den gress utklipp langsom luke vekst og også bryte ned i nitrogenrike jord endringer. Mulch flerårig senger med to inches av flis, som hindrer erosjon og til slutt bryte ned. Bygge god hagejord tar tre til fire år eller lenger, avhengig av den opprinnelige strukturen av jord.

Betraktninger


Leir-sandjord er den beste type jord for nesten alle planter dyrket i bakken utendørs. Det er imidlertid ikke ideelt for beholdere, fordi det er tungt og kan inneholde patogener. Bruk en potting mix for container planter. Når du kjøper matjord, visuelt inspisere det først og be om en liste over noen jord endringer. Matjord er ikke nødvendigvis leirjord. Det kan være sand eller tung, avhengig av hvor den kom fra, og hvilke endringer har blitt lagt til.