Hovudside

Sea Salt & Dental Care

by Walther

Sea Salt & Dental Care

Hentet rett fra havet og tørket, er havsalt ofte spioneringen som et sunt kosttilskudd alternativ til bordsalt. Medisinske myndigheter er enige om at å skylle munnen med en natrium blanding er en dental fordel, men ingen bevis viser at havsalt er mer fordelaktig for tenner eller tannkjøtt.

Fluor


Havsalt inneholder fluorid, et element som bidrar til å hindre hulrom ved å begrense muligheten for syre for å skade tennene. Ifølge American Journal of Clinical Nutrition, men nivået av fluor funnet i havsalt er minimal i forhold til den som finnes i fluoridated drikkevann, noe som gjør saltet noe gunstig for tann heia, men ikke en primær kilde til fluor.

http://www.ajcn.org/cgi/reprint/24/8/895.pdf

Skylling


Noen tannleger anbefaler å benytte salt i hjemmelagde munnskyllevann som et middel til å bekjempe bakterier, men de gjør ingen forskjell på havsalt eller bordsalt. Dr. Dan Peterson, en Nebraska generell tannlege, er en forkjemper for en munn skyll oppskrift på 1/2 ts. salt og enten 4 eller 8 oz. vann.

http://www.dentalgentlecare.com/mouthrinses.htm

Kjemisk sammensetning


Katherine Zeratsky, RD, LD, en kostholdsekspert med Mayo Clinic, sier at liten forskjell mellom de to typene av salter. "Den virkelige forskjellene mellom havsalt og bordsalt er i deres smak, tekstur og behandling, ikke deres kjemiske makeup," sier hun. Hver består hovedsakelig av natrium og klorid.

http://www.mayoclinic.com/health/sea-salt/an01142