Hovudside

Hvorfor blir mine Pepper Planter forkrøplet?

by Walther

Hvorfor blir mine Pepper Planter forkrøplet?

Peppers kommer i hundrevis av søte og varme varianter og er på andreplass i popularitet til tomater i hjemmet hager, som sitert av Colorado State University Extension. Plantene vokser lett i varm, fruktbar jord og produsere prolifically. En viral sykdom fører til forkrøplet planter.

Identifikasjon


Pepper planter er utsatt for den krøllete toppen virus forårsaket av bete curly toppen geminivirus, BCTV. Den sugarbeet Dvergsikader overfører viruset til paprika og en rekke andre grønnsaker, ugress og vekster.

Skade


Viruset smitter internodal område av anlegget. Internodes er stammen områdene mellom noder eller hvor blader og frukt vokse. Denne skaden resulterer i korte internodes og ekstrem stunting av vekst. Mangelen på internodal lengde gir plantene en rosett-lignende utseende. Løvverk ruller og er lys grønn til gul i fargen. Frukt er liten og oppreist. Yngre infiserte plantene dø.

Kontroll


Siden det ikke er noen resistente pepper varianter, er den beste leder muligheten til å kontrollere viruset som sender sykdom vektorer i nærheten pepper planter, som sitert av University of California Extension.