Hovudside

Hvorfor trenger vi klimaanlegg filtrene?

by Walther

Hvorfor trenger vi klimaanlegg filtrene?

Hver klimaanlegget inneholder, et sted, et luftfilter designet for å fjerne skitt, støv og andre partikler fra luften. For å sikre forsvarlig drift av maskinen, må dette filteret rengjøres regelmessig for å tillate fri flyt av luft gjennom klimaanlegget og inn i ditt hjem, et ork som etterlater noen lurer på hvorfor filteret er i klimaanlegget til å begynne med.

Forhindre skade


Mange av delene inne et klimaanlegg kan bli skadet hvis de blir skitne. Spesielt vil en skitten blåser eller fordamperspiralen ikke fungerer så godt. Forhindre skade på disse mer verdifulle delene er den primære grunnen klimaanlegg inkluderer et luftfilter.

Renere luft


Mange klimaanlegg har filtre som går utover minimums å strippe forurensninger og allergener fra luften. Dette gir renere luft for å puste og gjør allergisymptomer mindre alvorlig.

Rene Filters


For å fungere ordentlig, må filtrene holdes rene. Den skitnere filteret, må det vanskeligere klimaanlegget virker til å trekke luft gjennom maskinen. Dette øker strømforbruket til klimaanlegget, reduserer den makt for å kjøle og betyr vanligvis at enheten vil mislykkes og krever reparasjoner og utskifting raskere enn det ellers ville gjort. Filteret bør renses alt fra hvert par uker til hvert par måneder, avhengig av miljøet som systemet brukes.

Typer av filtre


Det er kast filtre og faste filtre. Kast filtre er billigere, men er avhengig av et klebemiddel på filteret for å samle støv: når filteret er i bruk, kan den ikke renses og gjenbrukes. Det handler om å rense filteret strimler bort limet. Permanente filtre er dyrere i utgangspunktet, men kan fjernes fra klimaanlegget og rengjøres etter behov. De med allergi bør undersøke elektrostatiske filter, siden de bruker statisk elektrisitet generert av luft i bevegelse gjennom filteret for å fjerne allergener.