Hovudside

Kan du bruke Gulv Steamers på tregulv?

by Walther

Kan du bruke Gulv Steamers på tregulv?

Gulv dampskip har blitt en populær rengjøringsverktøy på grunn av deres effektivitet og evne til å rengjøre uten bruk av kjemikalier. Høyere kvalitet modeller produsere damp som er varm nok til å desinfisere overflater og drepe støvmidd, som er gunstig for deg hvis du er utsatt for astma eller allergi. Før du bruker en dampbåt på parkett, er det viktig å evaluere maskinen og gulvene i ditt hjem for å finne ut om det er verdt risikoen.

Evaluere din type Floor forsiktig


Mange etasje dampbåt modeller anbefaler sine apparater for bruk på tregulv, men ikke alle av dem spesifisere hvilke typer tregulv gulvet damperen er egnet for. Selv om det ikke er kjent, bør gulv dampskip aldri brukes på uferdige eller dårlig slitte gulv fordi fuktighet vil være i stand til å suge inn i gulvplanker og forårsake permanent skade. Overflate forseglet gulv er de eneste løvtre gulvtyper som bør noensinne av damp mopped.

Hvis du har en overflate-forseglet parkettgulv som du vurderer rengjøring med et gulv dampbåt, ta kontakt med produsentens garanti for å se om du vil risikere at garantien gjøres ugyldig på dine tregulv. Det er ofte klausuler i garantier som vil ugyldiggjøre eventuelle garantier på gulvet hvis den har blitt skadet av med en våt mopp eller gulv dampbåt.

Det faktum at fuktighet fra gulvet dampskip kan ødelegge uferdige områder av tregulv gjør bruk av disse apparatene for å rengjøre tregulv i hjemmet ditt en risikabel oppgave. De fleste huseiere mangler øyet av en profesjonell gulv ekspert og kan derfor ikke alltid avgjøre om lakken har slitt bort. Dette kan være et problem på nye eller nylig forseglet tregulv, også, fordi det er mulig at gulvet entreprenøren tapte noen flekker på gulvet - slik at den sårbar for fuktskader. I tillegg har de mopp pads på enkelte dampskip blitt funnet å forlate riper på gulvflaten.