Hovudside

Hva er bra for rengjøring rustfritt stål?

by Walther

Hva er bra for rengjøring rustfritt stål?

Rustfritt stål vil ikke ruste eller korrodere like lett som vanlig stål, men det er ikke immun mot virkningene av slitasje. Rustfritt stål inneholder nok krom å isolere rust og bremse den ruster prosessen.

Rutinemessig rengjøring


Tørke ned rustfritt stål benkeplater eller redskaper med en fuktig fille vil bidra til å forhindre oppbygging oppstår i første omgang. Hvilken metode du bruker, avhenger av hva du vasker. Kjør små redskaper som kniver under rennende kran og tørr med en frisk klut. For benkeplater, Fukt en klut og gå over overflaten. Et anti-bakteriell oppvaskmiddel kan brukes til å redusere bakterier. Tørr med en frisk klut eller håndkle så godt som mulig. Utløpsvannet for å bygge opp, vil bidra til å forme vekst og redusere levetiden på stålet.

Non-Kjemisk rensing


Lys film eller opphoping av partikler vil misfarge rustfritt stål hvis igjen for lenge. Selv om det ikke skjer, disse buildups bidra til å forme vekst og redusere levetiden på stålet i seg selv. Når buildup oppstår, er det noen naturlige løsninger på problemet. For striper og lette filmer, gni olivenolje over stålet. For flekker og polering, bruke en klut fuktet med hvit eddik.

Kjemiske rengjøringsmidler


Det finnes en rekke kommersielle rustfrie rensemidler på markedet. Noen av disse kommer som flytende spray, mens andre er skum rengjøringsmidler. Skum rengjøringsmidler vil rense og polsk samtidig. Selv skum rengjøringsmidler ikke vil forlate fuktighet buildup, er det likevel viktig å tørke dem helt å unngå å skade stålet.

Frekvens


Hvor ofte rustfritt stål skal rengjøres, vil variere avhengig av dens bruk. Kjøkkenutstyr og overflater skal rengjøres før og etter koking for å sikre at maten er forberedt trygt. Andre overflater kan tørkes ren når støv, skitt eller andre partikler kan synlig sett å unngå oppbygging.

Diverse tips


Hold overflater i rustfritt stål og kjøkkenutstyr tørre å unngå fuktighet buildup. I områder som kjøkken eller bad, kan du lufte området ved å kjøre avtrekksvifte for å trekke fuktighet ut av luften. Sta mat buildup i gryter og panner kan løsnes ved å koke bakepulver og vann i gryten eller pannen i flere minutter, og deretter skylle potten med varmt vann. Rengjøringsmidler som inneholder klorid eller blekemiddel bør unngås.