Hovudside

Innendørs House Plants Safe for Cats

by Walther

Innendørs House Plants Safe for Cats

Hvis du eier en innekatt, ønsker du å gi det den sikreste miljø å leve og spille. Mange katter liker å tygge på potteplanter, noe som kan være en potensiell helserisiko med mindre du sørge for at plantene er ikke giftig før du tar dem inn i ditt hjem.

Kattemynte


Kattemynte (Nepeta cataria L.) er en flerårig plante som ofte dyrkes innendørs for katter. Det kalles også kattemynte eller catwort. Ifølge Purdue University, er kattemynte en adferdsmodifiserende legemiddel for katter. Det fungerer som en stimulerende, men er et trygt anlegg for katter og er ofte brukt inne katt leker. Anlegget foretrekker full sol og fuktig, godt drenert jord. Den vokser opp til 3-1 / 2 meter høy og er ofte betraktet som en luke når det er funnet i hager.

African Violet


Den afrikanske fiolett (Saintpaulia) er et blomstrende staude som foretrekker lyse, indirekte sollys og fuktig, godt drenert jord. De kan trives under kunstig belysning når naturlig lys er tilgjengelig, men trenger en fuktig fuktig klima. Dette kan oppnås ved å plassere potteplanter i et grunt fat med vann og småstein. De er enkle å ta vare på og kommer i et bredt spekter av farger, inkludert blå, fiolett, rosa og gul. Afrikanske fioler gjøre gode potteplanter, fordi de er trygge for katter og andre dyr, og de kan tåle en viss grad av omsorgssvikt.

Gerber Daisy


Den gerbera tusenfryd (Gerbera jamesonii) er et blomstrende staude som foretrekker full sol og fuktig, godt drenert jord. Blomstene blomstrer om våren og er store og dekorative. De har en rekke pf farger, inkludert oransje, hvit, rosa, rød, gul og fiolett. De er ofte brukt som et kutt blomst i blomsteroppsatser og kan dyrkes innendørs året rundt. Plantene er sikker for alle dyr, inkludert katter.

Orkideer


Orkide (Orchidaceae) er en stor familie av flerårige blomster som kommer er en rekke former og størrelser. Blomstene blomstrer året rundt og kommer i en flere farger, inkludert hvit, lilla, rosa, gult og burgunder. De kan vokse til 2 inches eller over 5 meter høye. Potteplanter foretrekker lyse, indirekte lys og fuktig, godt drenert jord. Orkideer bør holdes fuktig ved lett misting med en sprayflaske daglig. Plantene er helt trygt for katter.