Hovudside

Er Areca Palm Plant Giftig for Cats?

by Walther

Er Areca Palm Plant Giftig for Cats?

Katteeiere velger planter som er trygt og ikke-giftig for deres elskede kjæledyr. Noen plante kan gi bivirkninger i katter, men kan ikke være giftig. Hvis katten din får i seg en del av en Areca palm (Dypsis lutescens), overvåke sine symptomer nøye.

Identifikasjon


Areca palm er også kjent som den stokk palm, gyllen sommerfugl palme og den gule håndflaten. Areca palm vokser raskt og er lite vedlikehold og gjør en nydelig potteplante. En voksen Areca palm i naturen ligner en stor busk og ofte når høyder på over 20 fot og har lange blader som Arch grasiøst. Potteplanter er mindre.

Potensiell


Mens mange arter av palmer og palme frø er giftige for husdyr, er Areca palm betraktet som sikre hvis de spises av katter eller hunder, sier American Society for Prevention of Cruelty til dyr eller ASPCA. Forbruk av denne palmen, blader eller frø kan føre til mild gastrointestinale plager som oppkast, diaré og depresjon.

Betraktninger


Katter som forbruker areca palmen kan oppleve noen gastrointestinale plager. Men katter sett alvorlige symptomer eller bli syk bør bli sett av en veterinær.