Hovudside

Når Do Bjørk Bloom?

by Walther

Når Do Bjørk Bloom?

Ikke hver vår Wildflower passer godt inn i en bukett. Den slanke bjørk tilbyr både mannlige og kvinnelige blomster i form av rakler. Bjørkepollen befrukter kvinnelige blomster om tiden bjørkeblader åpen.

Identifikasjon


Bjørka er en hardfør pioner treet, blant de første til å kolonisere en ryddet eller utbrent område. Barken er papery og bladene delikat tannete. Bjørkene er monoecious: de bærer både mannlige og kvinnelige blomster på samme gren.

Mannlige rakler


Mannlige blomster vises på bjørketrær på slutten av sommeren som klynger av erigert rakler. Utgangspunktet ca 2 inches lang, de grønne rakler overvintrer på treet, vokser lenger på vårparten. Når de mannlige rakler "blomst", de slår lilla og slipper pollen til å befrukte kvinnelige blomster.

Kvinnelige rakler


Kvinnelige bjørk blomster passere også vinteren på bjørk, men de er omsluttet av knopper. I slutten av mai eller begynnelsen av juni, de kommer fra de skjellende knopper til "blomst" som korte rakler. Kvinnelige bjørk blomster er mottakelig kort tid før nærheten mannlige blomster utgivelsen pollen.