Hovudside

Hvordan Hage løk i en Container

by Walther

Hvordan Hage løk i en Container

Løk er ideell for container hagearbeid. Selv en 6- til 10-tommers beholderen er stor nok til å komme i gang, og kan passe lett på en balkong eller dørstokken. Dyrke løk i containere er en perfekt løsning for plass utfordret gartnere. Som en ekstra bonus, er container hage lett på såre knær og rygg som svært lite bøying og lutende er nødvendig. Plante løk i vår og i noen få uker vil du ha friske, deilige løk.

Bruksanvisning


•  Kjøp løk setter på en barnehage eller hagesenter. Settene, som er små løk som ble startet i fjor, er den enkleste og mest effektive måten å plante løk i containere. Små sett, som er mindre enn en krone, er best for voksende store løk for bruk i matlaging eller for kutting. Stiller større enn en krone er best for voksende små vårløk ofte brukes i salater, og vil være klar for innhøsting svært raskt. Sett kan plantes i mars eller april.

•  Klargjør en beholder minst 6 til 10 inches i diameter. Noen beholder med dreneringshull i bunnen vil fungere. Fyll beholderen med noen god kvalitet kommersielle potting jord.

•  Plante stor løk setter ca 1 cm under jordoverflaten. Plant settene nær nok til å ta på, som de grønne løk vil bli slaktet før trengsel blir problematisk. Små apparater, som vil bli benyttet for store, tørre løk, skal plantes med 2 til 4 inches mellom hvert sett.

•  Vann løk umiddelbart. Sjekk fuktigheten daglig ved poking fingeren inn i toppen av jord. Hvis toppen tomme av jorda er tørr, vanne løk til vann renner gjennom dreneringshull. Ikke vann igjen før toppen tomme av jorda er tørr. I varmt, tørt vær, kan løk trenger vann hver dag.

•  Gjødsle løk to til fire uker etter planting og gjenta hver to til tre uker. Bruke en vanlig vannløselig gjødsel brukt i henhold til instruksjonene på pakken. Alternativt kan du bruke en time-release granulert gjødsel som kan blandes inn i jorda ved planting tid.

•  Begynn høsting vårløk når toppene er minst seks inches høy. Vårløk er best høstes når de er små, som løk vil utvikle en sterkere smak som de blir større.

•  Harvests store løk i juli eller august, da toppen av plantene begynner å falle over. Innhøsting i morgen og legge løk på toppen av jorda tørke til ettermiddag. Flette toppen av løk i bunter av seks til åtte løk og henge bunter i et varmt og tørt sted å tørke i to til tre uker

Tips og advarsler


  • Løk kan også startes ved frø åtte til tolv uker før plante dem i utendørs containere. Plant løk frø 1/4 tommers dypt i en planting brett fylt med kommersiell potting blanding. Sett brettet i et solrikt sted og holde jorda fuktig. Transplantere frøplantene utendørs etter all fare for frost er over.