Hovudside

Hvordan Pot søtpoteter

by Walther

Hvordan Pot søtpoteter

Søtpotet er ikke bare en velsmakende ferie siderett, det er også en viktig kilde til vitamin A og C, ifølge Purdue University. Den inneholder også store mengder kalsium og jern, noe som gjør det til et viktig matkilde for internasjonale soldater under andre verdenskrig.

Selv om søtpotet vokser best i varme, mørke jord som finnes i det sørlige USA, kan nord gartnere dyrke dem, også. Potte søtpoteter trives med riktig stell og planting.

Bruksanvisning


•  Plasser en eller to små søte poteter i en brun papirpose og lagre dem i en varm, mørkt sted, for eksempel på toppen av kjøleskapet. Den søte poteter bør være fri for mugg og sår.

•  La de søtpoteter ca tre uker for å begynne å spire. Når de utvikler røtter ca 2 inches lang, er de klare for potting. Ikke prøv å spise spiret søtpoteter; de ikke smaker godt.

•  Plasser en 10-gallon plast potten på toppen av en plast flom skuffen. Du trenger en pott denne størrelsen eller større for å imøtekomme de søtpoteter 'store rotsystemer.

•  Plasser potten under en meget solrik vindu. Et lite rom med masse varme er ideell. Kjøkken fungerer godt, som gjør ekstra rom med egne termostater.

•  Fyll kjelen tre fjerdedeler full av rik, mørk potting jord. Noen jord er selv formulert spesielt for tropiske rotvekster som søtpoteter.

•  Grav et hull ca 2,5 inches dyp for hver søtpotet, avstand dem ca 5 inches fra hverandre. Dekk til røttene med jord og hoper litt mer jord rundt hver potet, forlater toppen en tredjedel av hvert avdekket. Blader og stengler vil spire fra toppen av potetene.

•  Vann jorda med omtrent 1/2 kopp per gallon av jord, eller fem kopper i dette tilfellet. Vanne jorda på denne måten annenhver dag for å holde det jevnt fuktig.