Hovudside

Hva Kjemikalier bruker du for å få limet av av et betonggulv?

by Walther

Hva Kjemikalier bruker du for å få limet av av et betonggulv?

Betong er et vanlig materiale for kjeller eller garasje gulv fordi det er relativt tøff og billig. Betong er porøs, men, noe som betyr at den vil absorbere flekker lett. Hvis du dryppe lim på den, kan det være vanskelig å fjerne fordi limet vil bosette seg i betongens porer og ujevn overflate. For å fjerne den, bruker kjemiske løsemidler og stive børster.

Mastic Remover


Mastic vers inneholder kjemikalier som vil bryte ned selv svært tøffe lim og klebemidler. Kjøp en mastic fjerner beregnet for bruk på betonggulv. De fleste av disse vil inneholde metylenklorid. Bruk den til limet med en svamp og la den sitte i henhold til produsentens anbefalinger. Skrape limet opp med kanten av en malingsskrape og skyll området med rent vann helt.

Malingstynner


Malingstynner er en annen kjemikalie som vil svekke visse typer lim og lim slik at du kan skrape dem fra betonggulvet. Malingstynner er skadelig for miljøet og har en stikkende lukt som kan forårsake svimmelhet. Unngå dette ved å jobbe i et godt ventilert område eller iført en respirator mens du arbeider. Påfør malingen tynnere til limet og la det sitte til det hvis myk nok til å skrape med en malingsskrape.

Aceton


Aceton er en vanlig ingrediens i mange maling eller klebende løsninger for fjerning. Som maling tynnere, er det giftig og bør bare brukes av en voksen i et godt ventilert område. Suge limet med aceton til den er myk. Avhengig av hvor gammel og stor limet er, kan dette ta flere timer. Skrape limet opp og skyll området med rent vann.

WD-40


WD-40 er effektiv i å fjerne mange typer lim og klebrige stoffer, men det kan ikke være i stand til å fjerne limet som dekker hele overflaten av betonggulv. Å bruke den, spraye WD-40 over lim og la den sitte til den er myk nok til å fjerne. Alltid skylle området grundig.