Hovudside

Hvordan redusere radonnivåene i hjemmet ditt

by Walther

Radon er en gass som er dannet når uran bryter ned. Det kan sive inn i hull eller sprekker i grunnmuren til huset ditt og forurense grunnvannet. Selv lave nivåer av radon anses relativt harmløse, nivåer måle mer enn fire picocuries per liter luft (PCI / L) er ansett for å være farlig og krever ekspert oppmerksomhet. Curies er tiltak av stråling. Du kan teste nivået av radon til stede i hjemmet ditt med en testing kit eller ved å kontakte din tilstand radon avdeling. Gjennomsnittlig radonnivå inne i et hjem er 1,3 pCi / L, i henhold til US Environmental Protection Agency. Hvis det er lave nivåer av radon til stede i hjemmet ditt, kan du prøve en rekke måter å redusere dem.

Bruksanvisning


•  Studer stiftelser. Det kan være lurt å leie en byggmester eller radon ekspert til å følge deg. Se etter sprekker eller hull og sjekke eventuelle tidligere forseglet sprekker for tegn på at de er gjenåpning.

•  Forsegle disse sprekker med et faglig fundament materiale. Du kan leie fagfolk til å gjøre dette for deg, med prisen avhengig av hvor mye arbeid som må gjøres. Det er viktig at du er trygg grunnlaget er nå forseglet og sikker.

•  Installer et viftesystem som blåser inn i kjelleren. Dette vil endre lufttrykket og hindre at radon siver inn. Det er verdt å få en skikkelig fan system, men som fans kan være svært høyt.

•  Installer en vann filter for vannforsyning. Dette bør fjerne radon og karbon spor før de kommer inn i huset. Sjekk hvor ofte filteret må skiftes ut og sikre at filteret har godkjenning av US Environmental Protection Agency.

•  Ventiler huset ditt hvis mulig. Åpne vinduer eller ventiler for å tillate maksimal luftstrøm kan bidra til å redusere radonnivåene midlertidig mens du tar ytterligere skritt. I kalde årstider, bruker avsugsenheter eller fans til å flytte luft hvis mulig.

Tips og advarsler


  • Jevnlig sjekke radonnivåer for å sikre at de er innenfor trygge grenser og er ikke stiger.
  • Hvis du er usikker på radonnivået i hjemmet ditt, kan du kontakte stater radon avdeling. De kan anbefale en profesjonell eksamen, eller være i stand til å anbefale tester du kan utføre selv. Disse involverer vanligvis forlater testenhet i ditt hjem for mellom 2 og 90 dager, og registrering av resultat.