Hovudside

Hvordan du rengjør en varmtvannsbereder Tank

by Walther

Hvordan du rengjør en varmtvannsbereder Tank

Varmtvannsberedere er arbeidshesten i ditt hjem. Du vanligvis ikke merke noe er galt før det varme vannet ikke lenger flyter, og da kan det være tid for en kostbar reparasjon. Regelmessig vedlikehold kan hjelpe deg å unngå den slags ekkel overraskelse, og det er lett å gjøre. De fleste varmtvannsbereder fagfolk anbefaler drenering og rensing av varmtvannsbereder tank en gang hver ett til to år. Hvis du har hardt vann eller godt vann, kan det hende du trenger å tømme og rense varmtvannsbereder tanken oftere.

Bruksanvisning


•  Slå av strømmen til varmtvannsberederen. Varmeelementene inne i varmtvannsberederen må senkes i vann eller de vil brenne ut. Skadede varmeelementer betyr å erstatte hele varmtvannsbereder, som er en kostbar operasjon. Hvis din varmtvannsbereder bruker naturgass, kan du delvis tømme varmtvannsbereder med gassen slått til den laveste innstillingen. Hvis du har aldri spyles din varmtvannsbereder eller hvis det ikke har blitt tømt i en lang tid, bør du slå av gassen helt av og fullt tømme varmtvannsbereder.

•  Slå av det kalde vannet som renner inn i varmtvannstanken. Du må kanskje slå den på senere for å hjelpe deg å skylle varmtvannsberederen helt, men du trenger ikke friskt vann som strømmer inn i tanken.

•  Fest en hageslange til avløpet på bunnen av varmtvannsberederen selv. Du kan enten kjøre slangen til en vask eller ekstern plassering, eller du kan tømme slangen i en bøtte. Ta stor forsiktighet med noen alternativ siden du er drenering ekstremt varmt vann direkte fra varmtvannsbereder. Hvis du bruker en eldre hageslange, se det nøye for lekkasjer som varmt vann myker plast og slangen kan vike. Hvis du velger å bruke en plastbøtte, bruker en kraftigere plast fordi bøtte vil også myke opp som varmt vann fyller det.

•  Slå på varmtvannssiden av noen kranen. Det hjelper hvis du har en vask i nærheten av varmtvannsbereder, men noen tappekran i huset kan slås på. Åpne tømmeventilen ved bunnen av tanken og tillater tanken å begynne tømming. Hvis slangen synes å være drenering langsommere eller ser ut til å bli tilstoppet, midlertidig slå på kaldt vann til tanken. Dette tvinger vann gjennom den tette og vil fjerne eventuelt sediment fanget i slangen eller ventil.

•  Slå av sluket når tanken er tom. Du vil vite tanken er tom fordi vann vil stoppe strømmer helt. Skru på kaldt vann igjen og delvis fylle varmtvannstanken. Dette bidrar til å løsne mer bunnfall fra bunnen av tanken. Tømme tanken igjen.

•  Gjenta om nødvendig, spesielt hvis du ser fortsatt ganske mye skitt og rusk. Når vannet går fra tanken er klart, du har renset ut alt av sedimentet.

•  Slå av avløp og fjern hageslangen fra varmtvannsbereder.

•  Slå på kaldt vann og la tanken å fylle. Avhengig av størrelsen på tanken, kan det ta litt tid å fylle. Når vannet begynner å kjøre fra noen av dine kraner fra varmtvannssiden, er tanken full.

•  Slå på strøm eller gass igjen for å la vannet varme.