Hovudside

10 Forskjellige fruktbærende Planter

by Walther

10 Forskjellige fruktbærende Planter

Fruktbærende planter er herlighet av hagen. Ikke bare gjør de legger skjønnhet til landskapet, men de produserer også spiselige frukter. Frukt, per definisjon, er spiselige vekster som inneholder frø, og de inkluderer bær, druer, tre frukter, meloner og enda noen avlinger vanligvis tenkt som grønnsaker. Jordbær, druer og bær kommer tilbake år etter år, mens varme-sesongen avlinger, for eksempel tomater, meloner og paprika vokse for en sesong og dø.

Tomater


Tomater er en av de mest populære avlinger i hjemmet hager, sannsynligvis fordi en hjemmelaget tomat smaker så mye bedre enn de som er kjøpt i produsere midtgangen av dagligvarebutikk. Hundrevis av varianter av tomater er tilgjengelige, fra små drue og cherrytomater for salater, til Roma tomater for sauser eller bifftomater for slicing. Tomater er varme-sesongen planter, trives i varme, fuktige forhold. Plante dem etter all sjanse for frost er over, og holde jorda jevnt fuktig. Mange gartnere foretrekker å stake og sviske tomater til å kontrollere sine spinkle vekst, selv om de kan overlates til bre seg på bakken. Velg sykdom-resistente varianter, eller vurdere arvestykke tomater.

Peppers


Peppers tilhører samme familie som tomater og har mange av de samme voksende behov. De er litt pirkete om temperaturer og slippe sine blomster når temperaturen faller under eller over de ideelle temperaturer på 70-85 grader Fahrenheit. Peppers kommer også i hundrevis av varianter og farger. Paprika er tykke vegger og saftig. Finn rød, gul, grønn, oransje eller til og med sjokolade-farget paprika. Chili Peppers kan ta tørrere forhold og er et godt valg for gartnere som bor i vestlige eller sørvestlige statene. Disse Peppers er ofte stekt, skrelt og brukes til smaken meksikanske retter.

Zucchini


Mange gartnere har et elsk-hat forhold med squash, som er lett å vokse og produsere prolifically fra midtsommer til å falle. Faktisk, de holder på å produsere lenge etter at alle er lei av zucchini. En plante er vanligvis tilstrekkelig for de fleste familier. Bruke squash i wokretter, stuinger og sauser; grill det; fryse det; eller gjøre den om til brød, muffins og kake. Erstatte agurker med zucchini i pickle og velsmak oppskrifter.

Meloner


Honningmelon og vannmelon produsere saftig, smakfull frukt, men de krever en lang, varm vekstsesong. Vannmeloner vokser best i milde, varme strøk. Northern gartnere vil ha mer suksess med honningmelon. Plante dem i rik, fruktbar jord i en skråning slik at kald luftlommer renne bort. Plante dem bare etter lufttemperaturer har varmet over 70 grader, og bruke svart plast mulch til jorda for å holde dem varme.

Pumpkins


Selv om kjøttet kan spises, mange gartnere dyrke gresskar utelukkende for fall dekorere formål. Pumpkins, som meloner og agurker, vokse på viltvoksende vinstokker og ta opp betydelig plass i hagen. En eller to gresskar planter trenger minst 6 til 8 meter for å vokse. Plante dem fra frø i slutten av våren, når jorda er varm og all sjanse for frost er passert. Prøv de flate, dype oransje Cinderella gresskar eller hvite gresskar. Sugar Pie gresskar produserer små, runde gresskar at små barn kan bære. Gresskar er utsatt for pulveraktig mugg, men sykdommen ikke generelt forårsake skade på frukt.

Bringebær


Bringebær vokser i store deler av USA, blomstrende i nordlige klima der andre frukter forgå. Bringebær kommer i rød, gul, lilla eller svart og vokse på stokker som er litt vanskelige. Bringebær krever full sol og jevnt fuktige forhold for å produsere en god avling. De kan være everbearing, produsere frukt flere ganger i løpet av sommeren eller høsten peiling, produsere frukt i høst bare. Noen produsere frukt bare på 2-år gamle stokker, mens andre produserer frukt på nytt treverk, også.

Bjørnebær


Bjørnebær er relatert til bringebær og har lignende vekstforhold, selv om de er mindre kaldt hardfør. Fruktene er større, seedier og litt mer snerpende enn bringebær og har en fylt sentrum, mens bringebær er hul. Bjørnebær kan vokse på erigert stokker eller har en etterfølgende skjema. Løpende bjørnebær krever trellises å støtte deres viltvoksende vekst.

Jordbær


Jordbær er blant de enkleste frukt til å vokse. De vokser i containere, åser og rader og spres gjennom etterfølgende vinstokker. Jordbær er enten i juni bærende eller everbearing. Eldre anlegg, kjent som morplanter, slutt bli uproduktive og fjernes, vanligvis etter to år. Fruktene er svært forgjengelig. Beskytte dem fra fugler med netting og plukke dem så snart de er modne. Spis dem friske, eller gjøre dem til syltetøy og paier.

Stikkelsbær


Stikkelsbær er ikke mye dyrket, men er et godt valg for nord gartnere. Stikkelsbær trives i fuktige, kjølige områder og kan også tolerere delvis skygge. De vokser på tornete stokker og produsere runde, gjennomskinnelig frukt på sensommeren. Frukten kan være grønt til rødt, og er veldig syrlig. Stikkelsbær er sjelden spises fersk, men brukes i paier og gelé.

Rips


Solbær er relatert til stikkelsbær og har lignende økende krav. De også trives best i kjølige områder i det nordlige USA. Solbær er søtere enn stikkelsbær og brukes tørket i bakevarer, eller i vin og syltetøy. Rips og stikkelsbær er utsatt for flere sykdommer og krever årlig beskjæring. Noen barnehager bære planter på lager; vurdere online barnehager for et bedre utvalg.