Hovudside

Slik holder Red Veps Ut av en Pool

by Walther

Slik holder Red Veps Ut av en Pool

Et basseng er en trygg havn for deg og din familie under varme sommerdager. Dessverre, så store områder av vann er også attraktive for røde veps som flyr rundt verftet. Veps som føler seg truet av ditt nærvær vil svi. Stings er ekstremt smertefullt og kan skape alvorlige helseproblemer for personer som er allergiske mot insektstikk. Det er noen måter du kan holde røde veps ut av bassengområdet.

Bruksanvisning


•  Dekk til bassenget når det ikke er i bruk. Vepsene er naturlig tiltrukket av vann. Kutte av kilden for tiltrekning hindrer veps kommer inn i området.

•  Rydd opp området rundt bassenget etter hver bruk. Mat og drikke elementer utelatt i den varme solen i flere timer er sannsynlig å tiltrekke seg veps og andre skadedyr til området.

•  Unngå iført lyse farger og duftende parfyme mens i og rundt bassenget. De lyse fargene likne blomster til veps, tiltrekke dem til området. Den søte lukten av parfyme også tiltrekker veps.

•  Hang en falsk vepsebol på siden av bassenget eller på et tre eller pol ligger i nærheten av bassenget. Veps unngå konflikt med andre veps, og ikke fly der andre reir er plassert. Ifølge Waspinator nettside, veps aldri komme nær nok til å håne reir til å innse at det er falske.

•  Lag en hjemmelaget veps felle. Med en kniv eller saks, fjerne det øverste 1/4 av en 2-liters brusflaske. Kast korken. Fyll den nederste 3/4 av flasken halvfullt med vann og noen få skjeer av agn. Den Eartheasy nettside foreslår å bruke en "proteinbasert agn", slik som peanøttsmør på våren og forsommeren. En søtere agn, for eksempel honning, rent sukker eller syltetøy, er anbefalt i månedene august til oktober. Når bunnen 3/4 av flasken er full, snu den øverste 1/4 av flasken opp ned, og koble den til den andre delen av flasken. Veps inn i det lille hullet, men kan ikke flykte. De til slutt drukner i vannet. Plasser fellen langt unna bassenget, slik som på motsatt side av tunet på et bord eller hengende fra et tre, for å tiltrekke seg veps bort fra bassengområdet. Tømme og fylle fellen på daglig basis.

Tips og advarsler


  • Aldri swat eller "squash" veps. En lukt slipper ut fra den drepte veps som tiltrekker seg andre veps til det aktuelle området.