Hovudside

Slik fjerner Red Food Dye Flekker

by Walther

Slik fjerner Red Food Dye Flekker

Mat fargestoff skaper en stress-induserende flekken når det ender opp på klær. Rødt fargestoff er av spesiell bekymring fordi fargen er ofte forsterket av konditorfarge tilsetningsstoffer. Rask handling bidrar til å fjerne rød konditorfarge før den har en sjanse til å bli absorbert inn i omkringliggende stoff fibre. Omsorg må tas for å unngå å spre flekken under fjerningen uhell. Riktig rengjøring ingredienser og metoder bidra til å trekke ut flekken samtidig beskytte stoffet.

Bruksanvisning


•  Fjern rød konditor saken ved å skrape den opp med en skje. Tørk av mat i et papirhåndkle og fortsette å skrape av mat substans til du sitter igjen med fargestoffet flekken. Trykk papirhåndklær i stoffet for å transportere ut overflødig flekken væske.

•  Hell 1 liter kaldt vann i en bøtte. Rør inn 1/2 ts. oppvaskmiddel og 1 ss. ammoniakk. Tillate den rød-dye-farget stoff å suge i ammoniakkløsning i 15 minutter for å løsne og fjerne flekken.

•  Løft stoffet ut av bøtte og skrubb baksiden av flekken med en ren klut. Dunk stoff inn og ut av ammoniakkoppløsning og kratt i et minutt. Returnere stoffet til bøtte og la den trekke i ytterligere 15 minutter.

•  Skyll stoffet med kaldt vann for å skylle ut rødt fargestoff flekken. Hvis noen flekken fortsatt, suge stoffet i 30 minutter i en blanding laget av 1 liter vann og 1 ss. hvit eddik.

•  Vask stoffet ved hjelp av vaskemiddel og oksygen blekemiddel for å fjerne eventuelle siste spor av rødt fargestoff flekken. Sjekk klær for å sørge for at alle flekker er fjernet før du legger det i tørketrommelen. Hvis noen flekken forblir på klærne, suge den i en bøtte med en gallon vann og 1/2 kopp oksygen blekemiddel i en halv time før hvitvasking det igjen.

Tips og advarsler


  • Suge hvite klær i fortynnet klorblekemiddel for å fjerne det røde fargestoffet flekken.
  • Gni en forvask flekkfjerningsmiddel i fargestoffet flekken før vask av klær. La flekkfjerner til å jobbe i 10 minutter før vask.
  • Svamp rød mat fargestoff flekker med tørr-rensing løsemiddel for å fjerne fargen.