Hovudside

Kjøttetende planter som spiser kakerlakker

by Walther

Kjøttetende planter som spiser kakerlakker

Fôring kakerlakker til dine planter kan ha en viss appell - og gi en følelse av tilfredshet for deg og anlegget. Kakerlakker og andre flygende og krypende skapninger gi kjøttetende planter med ernæring som er mangler i sine opprinnelige leveområder. Dessverre, med mindre du vokser en stor arter av Nepenthes, pitcher plante, dine kjøttetende planter vil ikke spiser nok kakerlakker for å løse et alvorlig mort infestation.

Bakgrunn


Av de vanligste kjøttetende planter kan du vokse hjemme, pitcher planter (Nepenthes) og Venus Flytraps (Dionaea muscipula) kan spise kakerlakker. Kakerlakker kan overføre flere sykdommer, blant annet salmonella, som kan forårsake matforgiftning, ifølge University of Arizona. Allergener fra kakerlakker bidra til luftveisproblemer for noen mennesker. Kakerlakker kan skrive inn ditt hjem gjennom infisert materiale, som for eksempel tørket Dyremat stokk og pappesker. Nepenthes utstråler nektar i sine mugger som tiltrekker insekter. Sine feller har en glatt leppe og voksaktig sidene slik kakerlakk faller i fellen og kan ikke krype ut. Fellen utskiller sterke fordøyelsesenzymer juice som bryter ned kroppen av dens byttedyr, slik at anlegget til å mate på sin næring. Den Venusfluefanger utskiller også nektar inne sine feller og kan tiltrekke kakerlakker.

Kjøttetende planter


Kjøttetende planter tilpasset lave næringsmiljøer ved utviklings feller for å fange levende skapninger, ifølge Botanical Society of America. Sine opprinnelige myrer og sandgrus miljøer mangler nitrogen og fosfor som plantene trenger. Når kjøttetende planter fordøye insekter - inkludert kakerlakker - plantene lever av nitrogen og fosfor fra kroppen sin. Nepenthes, også kalt ape kopper for formen på sine feller, kommer i en rekke typer og størrelser - inkludert visse arter som spiser gnagere. Den Venusfluefanger har snap feller som lukker i en brøkdel av et sekund når et insekt kryper på felle søker mat. En Venusfluefanger kan spise små kakerlakker.

Fôring


Å mate pitcher planter, bare slippe kakerlakk i fabrikkens pit felle - den åpne munnen den presenterer for uforsiktige insekter. Velg kakerlakker som er ikke mer enn en tredjedel av størrelsen på Venusfluefanger felle for å hindre skade på anlegget. Hvis insektet er for stort for fellen, vil fellen rive. Unngå å utløse flytrap feller - det avfall plantens energi og fellen vil dø etter det klikker et par ganger. Den Venusfluefanger trenger bare å spise to insekter i måneden. Kakerlakker som kommer inn pitcher plante eller Venusfluefanger feller på egen hånd vil falle byttedyr til din kjøttetende plante; eller hjelpe plantene dine ut og mate dem.

Betraktninger


Ikke mat kakerlakker som har vært utsatt for insektmidler til dine kjøttetende planter. Sprøytemidler og andre kjemikalier kan skade plantene dine.

Holde mat i kjøleskapet eller i mort sikre beholdere slik som metall cannisters eller crocks med lokk. Bruk søppeldunker med tettsittende lokk og ta søppel ut ofte for å unngå å tiltrekke kakerlakker.

Mindre bugs i en Nepenthes feller bidra til å tiltrekke kakerlakker, ifølge University of California Davis Magazine.

Sundews, (Drosera) fangst insekter på klebrige hår. De først og fremst fange svært små insekter. Akvatiske kjøttetende planter som bladderwort (Utricularia) spiser små vannlevende skapninger, men ikke kakerlakker.