Hovudside

Hage tips for nybegynnere

by Walther

Hage tips for nybegynnere

For folk nye til hagearbeid, kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Hensikten med en hage er å berike miljøet, det være seg en liten bakgård, en samling av potter på terrassen eller mål med plass i landet. Hager tilbyr lyse blomster, duftende blader, tiltalende former, friske smaker og beskyttelse mot elementene --- alt i utallige kombinasjoner. Uavhengig av størrelse eller kompleksitet, god hager begynne med planleggingen.

Planting nettsteder


Når du setter opp en hage, er det best å begynne i det små; derimot, er hagearbeid ikke begrenset til et enkelt mellomrom. Planter, busker, blomster, frukt og grønnsaker kan bli gruppert å fylle små områder som er lagt inn i potter på terrasser eller trent opp trellises og gjerder. Vurdere eiendommen for potensielle planting områder, tar notere hvilke steder er sol eller skygge, våt eller tørr, nivå eller hellende, vind eller beskyttet fra vinden, deretter måle hver ledig plass for å bestemme den omtrentlige størrelsen på tomten. Når planting nettsteder har blitt valgt, lage en skisse av hagen.

Plant Selection


Begynnelsen gartnere bør velge hardfør, lett å dyrke planter som er godt tilpasset det lokale klimaet. Plante tradisjonelle hage favoritter, for eksempel Marigolds, kosmos og tusenfryd, i solrike områder. Legg farge til skyggefulle steder med lite vedlikehold Impatiens og stemorsblomster. Trene enkle å vokse vinstokker, som engelsk eføy eller blåregn, å klatre gjerder eller kaskade løpet lysthus. Innlemme lavmælt edibles, for eksempel tomater, paprika og squash, i design som sin attraktive løvverk og frukt kombinere godt med prydplanter. Vurdere de visuelle attributter, for eksempel blad tekstur og blomsterfarge, når du bestemmer hvor hver plante er best egnet. Legg design ideer til hagen skisse, endre tegningen så ofte som nødvendig for å oppnå et tilfredsstillende resultat.

Planting


Forberede planting området ved å bryte opp jorda med en spade, grave ned ca 8 inches. Fjern eventuelle steiner og rusk fra jord, deretter knuse noen store klumper av smuss med tindene av en hage rake. Glatte overflaten av planting området, så sår frøene. Retninger for dybde og avstand til en gitt plante frø er oppført på baksiden av pakken. Når du setter ut transplantasjoner, forberede et plantehull som er litt større enn den frøplante nåværende container. Vanne hagen umiddelbart etter planting. For å sikre frø spiring og stimulere til utvikling av nye røtter, inspisere jord ved planting området hver dag, og legger vann som trengs for å holde på fuktigheten i jorda.

Omsorg


Når plantene begynner å vokse, vann dem mindre ofte etter lengre perioder av gangen. Omgi spirene med et tykt lag av mulch å hjelpe jorda å holde på fuktigheten og hindre vekst av konkurranse ugress. Sjekk hagen daglig, søker etter tegn på insekt angrep. Skulle oppstå et problem, spray de infiserte planter med en grunnleggende bug frastøtende. Plassere fire rå løk, to pærer av fersk hvitløk, 2 ss varm peppersaus og 1 liter vann i en blender og puré til en jevn røre. Rør inn 2 ss mild flytende oppvask såpe, og hell blandingen i 2 liter vann og bruke løsningen på eventuelle berørte løvverk.